lauantai 28. marraskuuta 2020

Minimalistiset joulukalenterit

Joulukalenterit - ah, nuo ihanat hömpötyskalenterit!

Meillä on useana jouluna ollut parisuhdejoulukalenteri - eli 12 luukkua toiselle, 12 luukkua toiselle. Vuoropäivin on avattu. 

Ensimmäinen joulukalenteri oli kierrätysmatskuista koottu. Kumpikin hommasi toiselle 12 pikkuhömpötyslahjaa. Oli mukana käytännöllistäkin, esim. sukkia. Lahjat sujautettiin taittelemiini boxeihin, matskuna vanhojen lehtien mainossivut.

Ks. postaus tästä.

Seuraavana jouluna homma toistettiin, koska kukapa ei tahtoisi saada joka toinen päivä kivan yllärin? 

Kalenterin toteutus oli jälleen kierrätyshengessä. Tein vanhan kirjan sivuista taskuja ja ripustin ne seinälle. Osa sisällyksistä oli liian painavia tai liian isoja paperitaskuihin, joten ne meni mustaan pienen kangaspussiin ja kalenterin kuoreen meni vain merkki et mikä ylläri pussista kuuluisi kuoreen.

Ks. postaus tästä.

Sitten tuntui, että joka joulu 12 yllärin keksiminen toiselle oli jo työlästä. Tehtiin aineeton kalenteri!

Tyylikin oli kovin aineeton. Taiteltuja paperitaskuja ja jokaisessa oli yhteistä tekemistä, esim. treffejä ja muuta joulupuuha, jota sitten yhdessä toteutettiin joko just sinä päivänä tai lähiaikoina. Oli kivaa!

Ks. postaus tästä.

Toissa jouluna aineeton parisuhdekalenteri otti vielä pienemmän olomuodon! Ihan vain paperirullia ja numerot. Kuinka söpöä! Laitoin kaikki rullat kulhoon ja sieltä niitä sitten kalasteltiin. Se oli välissä jopa raivostuttavaa, koska oikeaa ei meinannut löytyä millään.

Ks. postaus tästä.

Viime vuonna päätettiin jättää parisuhdejoulukalenterit pois. 

Kaikki ylläri-ideat oli käytetty ja aineettomaankin alkoi olla vaikea keksiä mitään uutta. Ei sekään ole kovin mielekästä, että samoja juttuja tulee vain eri järjestyksessä.

Onneksi käytössä on myös tämä minimalistinen joulukalenteri! On aineeton ja uudelleen käytettävä. Ei vaadi mitään, kun palojen asettamisen sinitarralla kiinni. Palat on numeroitu sekaisin ja sitten joka päivä käännetään nurin yksi ja päivä päivältä kuusi vaihtaa väriä. Aluksi kuusi on valkoinen, lopuksi kokonaan sininen.

Ks. postaus tästä.
Ja jos sekin on on liikaa, että seinällä on jotain niin tämä kortti toimii! Inspiroiduin Ninnimoi-korttijoulukalenterista (en tosin tiedä onko enää valikoimassa) ja tussailin kartonkiin yksinkertaisesti 24 ruutua. Samalla sain kulutettua mustaa tussia, joka muuten yleensä sopii vain sotkemiseen. 

Siinä voi laskea montako yötä on jouluaattoon. Ruksi päälle joka aamu ja sillä sipuli! Ei voisi mennä helpommaksi eikä minimalistisemmaksi. Ei turhaa krääsää, roskaa tai suorittamista. Joskus iisisti on enemmän. Sopii tähän meidän koronajouluun.
 

4 kommenttia:

 1. Tyylikäs tuo kuusi.

  VastaaPoista
 2. Rakastuin tuohon kääntöjoulukalenteriin. Siinä on hieno latvatähtikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) no tottakai pitää olla latvatähti, mikäs kuusi se ilman olisi ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.