torstai 8. tammikuuta 2015

Lahjapankki 2014: DIY lahjoja osa 4.

Ja vielä yksi kooste itsetehdyistä lahjoista. Tämä vielä, sitten ei enää. (Ks. osa 1. / osa 2. / osa 3.). Jäljellä ovat pienten pakettien sisällöt. Vähän kaunista naispuolisille ja muuta sen sellaista pikkuista puuhailua.
Lahja 1: Rintakoru. Tämä on kyllä yksi mielenkiintoisimmista rintakoruista mitä olen koskaan kokeillut tehdä. Voitteko kuvitella, että koko lehti on luotu vain paperin, neulan ja langan avulla? (Lopuksi vähän kovetin sivelemällä päälle lakkaa.) Tutoriaali: Makezine.com: Needle Lace skeleton leaves.
Lahja 2: Helmet. Tummat sävyt ne yhteen passaa. Cerni-massasta pyöriteltyjä helmiä säädettävässä vahatussa nauhassa. Huomaatteko kuinka tuohon toisiksi laitimmaiseen helmeen muodoistui puolivahingossa violetti sydän?
Lahja 3: Korvakorut ja "korukirja". Pienet nappikorvikset Fimo-massasta ja vanhasta kirjasta tehty korvisten säilytysloota. Kirjasta piti tulla ensin tavallinen, kannellinen, keinonahalla päällystetty rasia, mutta sitten siitä tulikin tällainen. Sen ideana on, että sitä voi pitää joko tasolla sellaisenaan kansi kiinni tai sen voi ujuttaa hyllyyn pystyssä, jolloin se uppoutuu kirjojen sekaan eikä sitä tunnista korvislaatikoksi. (Keinonahka on lähtöisin tästä kierrätetystä nahkajakusta.)
Lahja 4: Huulipunakotelo. Retrohenkisestä kankaasta ja vanhasta meikkipaletista irroitetusta peilistä tuli hauska kotelo huulipuna-immeiselle. Laitoin mukaan mallin vuoksi kukkaroa varten ostetun sävytetyn huulirasvan. Mukailin versiooni tätä tutoriaalia: The Mother Huddle: Lipstick case pattern. Tästä tuli kyllä hurjan söpö!
Lahjat 5: Kukkarot. Tein kahdelle eri ystävälle kaksi erilaista kukkaroa. Toinen vähän suurempi (esim. laukkuun pikkutavaroille), toinen vähän pienempi puhelimelle. Siinä on vuori ja magneettilukkokin. Materiaalina kukkaroissa paloja tästä mokkatakista - ja oli yllättävää kuinka vaikea mokkaa oli ommella! Kyllähän takkusi mennen tullen ja välissäkin.
Lahja 6: Servettirenkaat. Virkkasin tölkkiklipsuja ekaa kertaa ja ensin tein niistä jonkinlaisen vinkkuran patalapun/-alustan, mutta köpöisyys-asteen takia purin sen pois. Sitten päädyin servettirengas-settiin. (Voi äh, nyt jälkeenpäin ajateltuna, olisi muuten voinut kyllä virkata klipsut toissuuntaisesti yksi poikittain, eikä kaksi rinnakkain..)
Lahja 7: "Helpotusta kipuiluun". Tämä oli kolmen osan paketti lapsiperheelle: 1) "Jääkarhukamut" eli joko pakastettavat tai mikrossa lämmitettävät jyväpussit (karhuja siksi, että ne olisivat kipuilevista lapsista kivempia), 2) "Taikavoide" eli itsetehty voide kookosöljystä, oliiviöljystä ja mehiläisvahasta sekä eteerisistä öljyistä. Voidetta voi käyttää mm. rohtuneille nuhanenille, ihon naarmuille, halkeileville kantapäille..jne. Tein myös itselle testisatsin ja vitsit oli muuten vuodenvaihteen flunssassa hyvä! Nenä oli nessuista kuin raastinrauta niin tekipä luonnonmukainen piparminttu voide tukkoiselle nenälle hyvää!

Idea jääkarhukamuihin näiden "jääkettujen" tutoriaalista: Taylormade: The Frozen foxes. 
Taikavoiteen ohje: Backdoor Survival: Miracle Healing Salve.
Ja kolmas paketin osa: "Suihkupommit". Eli jonkinmoiset kökäleet (sanon kökäleet, koska ulkonäkö ei ole se kaunein mahdollinen), jotka laitetaan suihkussa lattialle ja sitten niiden pitäisi avata tukkoinen nenä virkistäen koko mieltä. Eka satsi pommeja meni piloille (meni soodat ja leivinjauheet sekaisin), mutta toinen yritys toi tulosta vaikkakaan ulkonäkö ei ole sama mitä katsomassani ohjeessa.. Kokeilin yhtä ennen lahjan antamista ja totesin, että ei se ehkä aivan yhtä hyvin toiminut mitä "mainostettiin". Siksi vähän epäilin lisäänkö purkkia pakettiin mukaan lainkaan, mutta kokemukseni tuomien saatesanojen kera lisäsin sitten kuitenkin. Tuli niillä ainakin kiva "puhdas" tuoksu kylppäriin pitkäksi aikaa, joten onhan se sekin jotain. Ohje: Stuff Parents Need: Shower Disks. (Jos joku muukin kokeilee, kerrothan miten sinulla onnistui?)
Lahja 8: Ruokalahja. Pisteeksi iin päälle, vuotuinen ruokalahja. Usein teen jotain syötävää lahjaksi/pöytään tarjottavaksi ja tällä erää se oli Viikunakompotti (eräänlainen hilloke viikunoista ja saksanpähkinärouheesta). Ja voi makeus kuinka hyvää tuli! Sopi todella hyvin yhteen leipomani juustopiiraan kanssa.

10 kommenttia:

  1. Hienoja lahjoja! :) Mä innostuin noista suihkupommeista: minkä hajuista öljyä sinä käytit noissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Elsa :) Laitoin niihin sekä piparminttua että appelisiinia. Yhdistelmä toimii yllättävän hyvin :)

      Poista
  2. Piti oikein katsoa tutoriaalikuvat tuolta linkistä lehden tekoon enkä oikein vieläkään tajunnut, pitää kyllä testata jossain välissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne avautuvat sitten, kun lähtee kuva kuvalta ohjetta tekemään. Tekeminen oli yllättävän helppoa, kun pääsi vain hommaan kiinni :)

      Poista
  3. Vitsit miten kivoja lahjaideoita! Tuo huulipunakotelo on kyllä varsin söpö! :)

    VastaaPoista
  4. Tuo huulirasvapussukka on kyllä hyvä idea. Saa jämäkangasta palan käytettyä ja pysyy rasva laukunpohjalla puhtaana. Lisäksi tuo on vielä hyvän näköinen. Koskahan tuo kirjasi mahtaa ilmestyä kauppoihin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea, sitä se todella on. Ja hyvin myös muokattavissa, esim. lokerot voi tehdä omien käyttötarpeiden mukaan muillekin tuotteille. Kirjan julkaisusta kerron omassa postauksessaan lähiaikoina sitten kun "aika on oikea" ja julkaisun päivä ei enää tule siirtymään kaikkien lukuisten siirtymisien jälkeen. Tietoa on siis tulossa myöhemmin! :)

      Poista
  5. Olisko sulla mitään tutoriaalia tms. noille serviettirenkaille? :D
    Innostuin ideasta, mutta täytyy myöntää, että virkkuutaidot lähentelee aikalailla nollaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tekniikka, jolla nuo renkaat tein ei ehkä ole se järkevin keino, joten en lähde siihen opastamaan. Mutta kun googlaat "tölkkinipsut virkkaus" tms., niin löydät neuvoja kuinka lähteä virkkaamaan nipsuja. Suosittelen myös S.Saarisen Tölkkidesign-kirjaan tutustumista (kirjakaupasta tai kirjastosta). Kirjassa on selkeät ohjeet ja hyvät kuvat monenlaiselle tölkkinipsu-työlle, niillä aloittelijakin varmasti oppii :) rohkeasti kokeilemaan!

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.