perjantai 23. tammikuuta 2015

Tee-se-itse-Kaleidot.

Monet varmasti tuntevat Clara Von Zweigbergkin suunnittelemat Hayn Kaleido-tarjottimet. Törmäsin niiden tee-se-itse-versioon! Mahtavaa, pakkohan sitä on kokeilla! Tutoriaali: Ohohblog: Hexagonal Tray.
Eka kokeilu meni vähän kiville. Näytän sen silti. Siinä meni useampi asia pieleen. Käytin liian paksua pahvia. Valitsin liian kankeaa paperia. Laitoin liian paljon ja liian kosteaa liimaa. Enkä mitannut tarkkaan paloja. Vinkkura ja ryppyinen. Hö.
Toinen yritys virheistä viisastuneena. Nyt jo tuli lopputulokseksi vähän skarpimpi tapaus! Jes!
Ensimmäiseen käytin jämyä askartelupaperia, nyt lahjapaperia (samaa millä päällystin nämä laatikot). Keskustakappaleen päällystin taas askartelupaperilla. Sen voi myöhemmin vaihtaa raidalliseen, tai johonkin muuhun.
Sitten ei into ottanut loppuakseen, tein vielä kolmannen kuusikulmaisen tarjottimen! Tai alustan. Ei se ihan Kaleidon tavalla kantavana tarjottimena mene (koska materiaaliana on kuitenkin vain pahvi). Isomman "tarjottimen" päällystin raidallistakin paperia ohuemmalla lahjapaperilla (nurjalla puolella, oikea päälipuoli oli kukkasia täynnä). En tiedä oliko se pakkanen vai mikä, mutta se paperi sähköistyi ihan hurjana! Siitä aiheutu ryppyjä, mutta onneksi ne jäivät laitojen sisäpuolelle piilommas.
Isosta peilimäisestä tuli suosikkini. Se heijastaa ihanasti valoa. Sopii hyvin, kun pimeimmän talven jälkeen janoaa jo valoa!
En raskinut heittää (vielä) pois ensimmäistä yritystä, vaan laitoin sen eteiseen. Pahvista kyhämäni kenkähylly (kenkähyllyn postaus täällä) tarvitsikin jonkun kipposen, jota vasten avaimet eivät kilise ja helise.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.