perjantai 9. tammikuuta 2015

Vesitetyt värit.

Enpäs muista milloin viimeksi olisin maalannut vesiväreillä (!!). Voisikohan siitä olla enemmän kuin viisi vuotta.. Vesivärit eivät koskaan ole olleet minulle mitään helppoja värejä käsitellä ja siksi kai tartun niihin myös hyvin harvoin.
Nyt oli tehtävä poikkeus, kun näin tämän tutoriaalin: tpk: How to paint watercolor jewels . Vitsit, kuinka hienoja timantteja, pakkohan se oli kokeilla osaisiko itse edes puoliksi vastaavaa! Ja tällaisen sitten sain maalattua.
Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Se kehittyi harjoitustöiden kautta (kyllä, oli pakko harjoitella - kuten näette, vesivärit ovat v-a-i-ke-i-t-a hallita taitavasti..) Eka yritys (vasemmalla) on yhtä suttua, vaikka sävyt olivat kyllä mieluisat. Sitten kokeilin vähän tarkempaa ja isompaa versiota, mutta en tiedä miksi päädyin kokeilemaan kirskuvan punaista. Kai se yritti olla rubiini, mutta ei siitä kovin hiottu sellainen tullut.
Lopulta kolmas yritys toden sanoi ja se pääsi heti olkkariin "näyttelyyn". Täytyy ottaa vesivärit useammin esille eikä aina käyttää akryylia. Tässä olisi haasteen paikka kokeilla mitä kaikkea sitä voisi vesiväreillä oppia tekemään. Onko siellä vesiväri-taitureita? Löytyykö vinkkejä upeisiin vesiväritekniikoihin?

4 kommenttia:

 1. Hmm, enpä ole minäkään piiiitkään aikaan akvarelleilla maalannut! Pitääkin ottaa esille joku päivä. :)
  http://nopus-nokiss.blogspot.fi/2008/12/tytt-ja-helmikorvakoru.html Tuossa taitaa olla paras tekeleeni tuolla tekniikalla. Vuodelta yks ja kaks näköjään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä, työsi on hyvin onnistunut! :) Eikun värit ja pensselit esiin ja uutta luomaan! :)

   Poista
 2. Harjoitus tekee mestarin. Ihana tuli ja mikä väri ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tekee, harvoista harvoin on mestari harjoituksetta. Kiitos Outi! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.