sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Viisi vuotta.

Viisi vuotta. Tuhatkahdeksansataakaksikymmentäviisi päivää. Niin vanha Madam B.C. on. Vanhempi kuin Black Swan-elokuva, Adelen toka/viimeisin levy.. ja vanhempi kuin Gangham Style, Flush and Go - pöntöstä alas huuhdeltava vessapaperirullan hylsy ja vanhempi kuin Kit Harringtonin näyttelijäura (Game of Thrones / "Jon Snow"). Tuntuu hullulta, että tämä blogi on ollut olemassa jo puoli vuosikymmentä! Koen pientä sentimentaalisuutta, sillä matka on ollut pitkä. On ollut suuria inspiraatioita, pitkiä projekteja, onnistumisia, epäonnistumisia, ikuisuusongelmia, ilahtumisia, turhaantumisia, kaikenlaisia. Mietin olisinko erilainen, jos blogi olisi jäänyt perustamatta. Olen pohtinut paljon sitä mitä blogi minulle merkitsee ja miten nykyinen Madam B.C. on kehittynyt siitä mitä se alkujaan oli.
Viiden vuoden aikana olen oppinut paljon niin bloggaajana kuin myös käsitöiden tekijänä. Huomaan, että ajoittain blogin ansioista olen uskaltautunut myös poistumaan mukavuusalueeltani. Olen myös pistänyt merkille, että ne postaukset, joita olen eniten epäröinyt, ovat olleet usein niitä tykätyimpiä. Olen hyväksynyt, että on myös ok, jos kaikesta ei pidetä. Kaikki ei käy kaikille. On ihan ok, jos välillä epäonnistuu ja jos kaikki ei mene nappiin. Se on vain inhimillistä elämää.
Pohdin myös miten vielä tahtoisin kehittyä ja millaisena haluan nähdä tämän blogin jatkossa. Paljon voisi tehdä paremmin, paljon voisi vielä kehittyä, ihan vaikka valokuvauksessa, kieliopissa, tyylissä, tekniikoissa, taidoissa.. Mutta nyt tässä hetkessä olen vain minä, olen ihanminäittetässävaan. Ja nöyrästi tahdon kiittää kaikkia lukijoita. Uusia lukijoita, vanhoja lukijoita (onkohan siellä seuraajia, jotka ovat olleet alkumetreiltä asti mukana?). Ilman ihania lukijoita, en varmasti olisi jaksanut ylläpitää tätä blogia. Jokainen ilahduttava ja inspiroitunut kommentti lämmittää mieltä aina. Kiitos neuvoa kysyneet, kiitos ideoita antaneet. Kiitos te kaikki keskusteluun ryhtyneet. Ne ovat minulle tärkeitä.
Mietin mitä sitten seuraavaksi? Ai niin, se kirjaprojekti. Olen ollut siitä pitkän tovin hiljaa. Muistaako sitä edes kukaan? Kovasti sitä (=kirjaa) puskettiin valmiiksi, jotta olisi jouluksi ehtinyt tuutista ulos, mutta ehei. Kuten universumilla tapana on, mikään ei mene ongelmitta. Matkalla on ollut lukematon määrä hidastustöyssyjä ja yllättäviä mutkia, jotka ovat myöhästyttäneet edistymistä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Viimeinen loppusuora on ollut se kaikista pitkistä pisin. 

Eräs ystävä kysyikin vasta, että jos olisin tiennyt kirjan vievän niin paljon energiaa, hermoja ja aikaa mitä se minusta imi, olisinko lähtenyt tekemään sitä? Olisin. Ihan varmasti olisin. Ja olen varma, että se kaikki on sen arvoista, kun kirja on julkaistu. Ei haittaa, vaikka se ei päätyisi kuin oman ja äidin kirjahyllyyn, siitä tulee silti jotain ainutlaatuista ja ainakin minulle hieno saavutus, joka on ollut mahdollista vain siksi, että tämä blogi on olemassa.
Blogin synttärijuhlinta jatkuu alkuvuoden aikana kirjan julkaisemisen yhteydessä. Lisää tietoa (kuten kirjan nimi, jännittävää!) on tulossa omana postauksena. Ja nyt tyydyn vain onnittelemaan ja kiittämään. Onnea blogilleni ja kiitos teille!
(Ylläoleva kuva kirjasta, kuvaajan R.Lillemägi.)

9 kommenttia:

 1. Hurjasti onnea 5-vuotiaalle blogille! Inspiroivia ja innokkaita bloggausvuosia myös jatkossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marie! Näin toivomme, inspiroivia vuosia niin minulle kuin sinullekin!

   Poista
 2. Onnea blogille. Mahtavaa on ollut löytää tämä blogi ja saada täältä ideoita ja on myös kiva kertoa omia mielipiteitä täällä. Hyviä juttuja odotan tänäkin vuonna täällä olevan ja kirjapostaus tietenkin myös kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi sanoistasi. Toivottavasti odotus saa vastinetta :)

   Poista
 3. Minä odotan kirjaa innolla. Vakuutan, että se (= kirja) tulee löytymään omasta hyllystäni! Niin, kunhan se nyt julkaistaan ensin ;)

  VastaaPoista
 4. Ai niin, PALJON ONNEA VIISIVUOTIAALLE!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Hieno tar! Mikä lupaus, toivottavasti odotus on myös sinulle sen arvoista :)

   Poista
 5. Onnea paljon ja tsemppiä seuraavalle viidelle vuodelle :D !! Mä oon lukenu blogiasi yli 2 vuotta ja jokaikisen postauksen myös ääneen lukenu äidilleni, jonka ansiosta hänkin on uskaltautunut kokeilla uusia käsityöideoitasi! Ja se kirja! Oon odottanut sitä kuin kuuta nousevaa, jopa nähnyt unia kuinka mielenkiintoinen ja innostava se on :) noh sitä odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi! Kommenttisi sai todella minut hymyilemään! On kiva kuulla, että myös äitisi on uskaltautunut kokeilemaan ideoita. Toivottavasti sinä (ja äitisi) viihdytte mukana myös jatkossa!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.