sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Macrame osa 1.

Pilkahdus auringonpaistetta ja kaksi vanhaa(!) opusta saivat minut inspiroitumaan tänä viikonloppuna.

Kirjat: Virgiania I. Harvey: Macrame The Art of Creative Knotting (1967), (A Sunset Book:) Macramé Tehcniques and Projects (1977)
Makrame-tekniikka on pieninä töinä minulle tuttu ja joskus joitakin perussolmuja olen tehnytkin. Mutta nyt vasta todella tutustuin makramee-solmeiluun kunnolla. Siis katsokaa näitä töitä, ette voi olla inspiroitumatta:
Rannekoruja! Nämä pesee tekemäni lörpöt ystävyysrannekkeet mennen tullen. Nämä ovat niin upeita!
Puhumattakaan helmillä koristelluista makrame-kaulakoruista! Olen sanaton, minäkin haluun osata tehdä tommosia.
Ei olisi tullut pieneen mieleen laisinkaan, että makrameella voisi tehdä myös a) vaasimaisen korin tai b) purkille suojan.
Eikä siinä vielä kaikki. Nämä laukut. Voi huokaus, kyllä mulle tuollainen solmulaukku kelpaisi mieluusti. 
Kuvat: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8
Päädyin siihen, että munkin on saatava tehdä makrameella joku yks hieno juttu. Ja se voisi olla seinälle isohko työ. Ois kirjat, ois solmut, ois inspiraatiota.. mutta ei tarvittavia materiaaleja vielä. Onko siellä joku isompaa solmutyötä tehnyt? Vinkkejä? Millaista ja kuinka paksua lankaa (naru, nyöri, mikä?) suosittelisit? En osaa yhtään arvioida paljonko ja mitä "köyttä" sitä lähtisi hankkimaan työtä varten. Kollaasin turkoosi työ on tehty trikookuteella..sehän voisi olla myös yksi vaihtoehto materiaalille vai mitä?

8 kommenttia:

 1. Ooo, ai makrameella voi tehdä tuollaisiakin solmuja! Itse vain tuota perussolmua käyttänyt, kun vain se koulussa opetettiin. Sillä olenkin tehnyt kaulahuivin ja pipon. :P Hiukan haluttaisi tehdä amppelisuojat jostain värikkäästä langasta piristämään toivottavasti tulevia mustissa amppeleissaan roikkuvia viherkasveja. (Amppelit on, viherkasveja ei.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipon?! Siis nyt en hahmota miten ihmeessä pipon tekeminen on perussolmuilla mahdollista :D mahtavaa!

   Poista
 2. Moppilankaa, pellavalankaa, juuttia, hamppua... Mieluusti käyttäisin alkuun jotain ei-venyvää. Pystyy kontroloimaan solmuja paremmin. Onnea matkaan ja hienoja kuvia, ei ihme että inspiraatio iski!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maija vinkeistä! Tuo joustamattomuus onkin hyvä huomio aloittelijalle. Tosiaan, mm. mainitsemasi pellavalanka ois kanssa hyvä vaihtoehto.

   Poista
 3. Oi onpas kivan näköisiä! :) itse en ole tuommoisia koskaan tehnyt, mutta mietin, että nykyisin kun on niin paljon kaikennäköisiä pitsiykstyiskohtia esimerkiksi paitojen selkäosissa, niin voisi olla aika hauska, jos tekisi paidan selkämykseen jonkin yksityiskohdan makrameetekniikalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisia olen joskus nähnytkin, tulee mieleen ainakin yksi trikootoppi, jossa oli paksuilla trikookuteilla solmeiltu värikäs paininjanselkämainen yksityisosa muuten avoinaiseen selkämykseen! :) Hyvä idea! Ehdottomasti kokeilun arvoinen :)

   Poista
 4. http://friendship-bracelets.net/tutorial.php?id=4503 Mie oon haaveillu tollasen tekemisestä. Kunhan saisin aikaiseksi perehtyä. On niin hirveässti näitä projekteja välillä. :D Ällistyin erityisesti tuon aloituksen kekseliäisyydestä ja yksinkertaisuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ällistyin kyllä minäkin! :) Ei ole kyllä mikään helpoin tai nopein projekti, itse solmut näyttävät olevan noita ihan perussamoja, mutta tuo kuviointi...WHOA! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.