torstai 15. tammikuuta 2015

Pitaleipäpeti koiralle.

Nyt ette kyllä varmasti arvaa mikä tämä on! Se on nimeltään pitaleipäpeti! Toiselta nimeltään tortillatasku. Koiralle.
Kyllä, koiralle! Kaikki, jotka omistavat tai tuntevat pikkukoiran, joka tykkää nukkua peiton alla, ymmärtenevät funktion. Meidän alunperin luolakoiraksi jalostettu pikkukaveri nukkuu 80% sekä yö- ja päiväunista peiton alla piilossa, joten tämä oli huippu juttu. Eli kyseessä on taskumainen peti, johon koira pääsee aukiolevasta reunasta sisään ottamaan lämpimät ja pimeät nokoset. Keksin ommella taskun, kun näin tämän mallin.
Tilkkupäällinen oli jo valmiina (ylimääräisiä paloja täällä esitellystä viltistä) ja sisälle keksin leikata vuoren fleecepeitosta, jonka olin jo aikoja sitten antanut koiran nuhrutettavaksi. Vuori oli siis valmiiksi koiralle tuttu eikä sen tarvinnut vierastaa sitä lainkaan, heti ensimmäisellä kerralla tajusi mistä taskussa oli kyse!
Tasku on siinäkin mielessä hyvä, että peti ei vie yhtä paljoa tilaa kuin kokonainen viltti. Ei sohvalla, ei pesukoneessa, eikä reissussa. Coran vilkkaustaso on aina vierasilla sillä taaperomaisella tasolla, ettei se tajua milloin väsyttää ja milloin olisi hyvä vähän levähtää, meillä on aina ollut sille mukana oma paikka (eli viltti) mihin laittaa se rauhoittumaan (silloin tapahtuu aina papukaija-efekti: viltti koiran päälle ja saman tien pimeässä koira rupeaa nukkumaan). Nyt ei tarvitse enää raahata isoa vilttiä mukana erillisenä, kun pitaleipäpeti mahtuu rullalla isoon käsilaukkuun!
Kotona tasku on ollut jokseenkin pieni naamioitumisen mestari, sitä pitää olla varuillaan, jos peti on sohvalla ja meinaa heittäytyä pitkälleen..sitä ei helposti huomaakaan, että alla on jo yksi sohvaperuna. Kuten tässä kuvassa, siinä se möykky tuhisee. Lämpimässä ja pimeässä. Hassu koira.

UPDATE// Pyynnöstä ohje pitaleipäpetiin. Eli tutoriaali: kuinka teet helpon pedin koiralle:

Tee näin: 1. Leikkaa kankaat: neljä palloa koiran koon mukaan. Leikkaa yksi kokonainen ja yksi reunasta lovettu pallo sekä pääli- että vuorikankaasta. 2. Ompele pääli- ja vuorikankaat yhteen oikeat puolet vastakkain. Kuvassa vuoritus vihreällä, päälikangas sinisellä. Muista jättää aukot, jotta voit kääntää pallot oikein päin. Voit myös ommella pallot suoraan nurjan puolet vastakkain, koska saumat kuitenkin jäävät itse pedin sisälle. Lovetusta reunasta voit jättää vuorta limittäin näkyviin, jos tikkaat sen päältä (ks. postauksen eka ja toka kuvat). 3. Yhdistä kappaleet: aseta päälikappaleet vastakkain ja ompele reunat aukkoa lukuunottamatta. 4. Käännä oikeinpäin ja valmista on!

Kerro, jos sinulla ohjeen suhteen ongelmia tai epäselvyyksiä? Kysy pois niin autan ja selvennän.

12 kommenttia:

 1. Eikä miten söpö idea. Ihana tuo viimeinen kuva nukkumöykystä ♥

  VastaaPoista
 2. voi eikä, miten suloinen ja tyytyväisen näköinen otus !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllähän se melkoisen tyytyväiseltä vaikuttaa :)

   Poista
 3. Huippuidea! Meillä asustaa samanrotuinen Unnatyttö, joka myös rakastaa vilttejä yli kaiken. Vasta helle saa sen luopumaan viltistä pidemmäksi aikaa. Teen kyllä varmasti tällä idealla neidille oman piilopaikan. Raapiiko teidän Cora petiään niin, että päälliskangas rikkoutuu? Meillä on sellainen ongelma enkä ole keksinyt vielä ratkaisua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi :) Ei raavi, joskus ihan pentuna saattoi kyllä kuopia keskeltä peittoa, mutta lopetti sen, kun tajusi, ettei sen läpi voi mennä.. Toivottavasti keksitte ratkaisun Unnan tavan pois kitkemiseen. Tsemppiä!

   Poista
 4. Ihan mahtavaa! Omalla whippetillä oli samantyylinen peti pentuna, mutta kasvoi siitä sitten ulos. Siitä asti on ollut hakusessa samantyyppinen peti isossa koossa. Olen myös etsiskellyt ohjetta pedin tekemiseen, kun valmista ei tahdo löytyä - ettei tarvitse enää peitellä viluista villakoiraa peittoihin :D Olisko mahdollista saada yksityiskohtainen ohje tähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lisäsin pyynnöstäsi kuvitetun ja tiivistetyn sanallisen ohjeen pitaleipäpedin malliin. Kerro, jos on epäselvyyksiä :) Toivottavasti whippetisi saa uuden ihanan lämpöisen pedin ;)

   Poista
  2. Tuhannesti kiitoksia ♥ Vaikuttaa simppeliltä :)

   Poista
  3. Ole hyvä! :) On kiva olla avuksi.

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.