tiistai 13. tammikuuta 2015

Piuhat piiloon.

Kenen muun silmään hyppii piuhat ja johdot? Minua ainakin ne ärsyttävät. Ovat aina sekaisin, aina tiellä, aina solmussa.

Yksi tällainen solmukohta on ollut sohvan levike, joka aina tuppaa saamaan syliinsä kaikki piuhat. Pahimmillaan yhtenä kasana ovat kuulokkeet, kahdet pädipiuhat, parit kännykän laturit, pyöränlampun laturi.. Ja siihen kun lisää vielä kaukosäätimen, pleikan ohjaimen, parit muistilaput, toiset kuulokkeet, kolme koiranlelua..siinä on äkkiä soppa valmis.
Ei auta vaikka kuinka muuten olohuone olisi siisti, kun piuhojen sotku nappaa heti levottomana silmään.

Vaan ei enää. Muistin kaukosäätimille tarkoitetut säilyttimet (esim. sohvan nojalle) ja käytin ideaa hyväkseni. Kaksi isoa käden mentävää taskua ja piuhat piiloon! Taskujen yläreunaan ompelin kaistaleen trikoota (lumpuiksi joutavan paidan helma auki leikattuna), koska ajattelin trikoon antavan tarpeeksi kitkaa sohvan kangasta vasten. Liukas kangas saattaisi helposti luiskahtaa lattialle. Itse taskut ovat taas tarkoituksella liukkaasta ja jämäkästä materiaalista (mikälie jämä) etteivät ainakaan toimi tarrana kaikelle lattianrajan pölyille ja hiuksille.. Kylläpä nyt helpotti, on taas yksi pieni ruma ärsyke poistettu silmistä käytännöllisellä ratkaisulla kierrätysmateriaalein. Ihan kuin olisi samalla sohvakin kasvanut isommaksi.

4 kommenttia:

 1. Mahtava idea! Taidanpa ommella samanlaisen itsekin. Rikkinäisiä farkkuja löytyy kaapista sen verran, että niistä voisi ommella useammankin taskun sohvan härpäkkeille. Ettei menisi myöskään johdot solmuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tytär :) Farkku oiskin varmasti tosi hyvä ja kestävä kierrätysmateriaali oman version toteuttamiseen :) Pysyis sitten johdot hallussa!

   Poista
 2. Vitsit miten näppärä! Meidän sohvaan tuollainen istuinosan alle pujotettava malli ei onnistuisi, mutta ehkä samaa ideaa hyödyntäen voisi toteuttaa käsinojalle kiinnitettävän lokerikon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari :) aivan, käsinojallekin menevä voi olla tosi näppärä! Siinä pitää vain muistaa suunnitella malli niin että se myös pysyy käytössä nojalla :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.