sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Huttupakkaus osa 5: Muovipakkauksesta käyttökelpoista.

Huttupakkaus, se on turhaa tavaran paketointia. Kunpa tuotteet tulisivatkin niin, ettei ympärillä ole turhaa muovia ja ilmaa - ihan huttua!

Ks. erilaisia huttupakkaus-kierrätysarjan osia vuosien varrelta: osa 1 / osa 2 / osa 3 / osa 4.
Bongasin varastosta läppärilootan. Siis oikeasti siellä se hyllyllä oli nököttänyt useamman vuoden: tyhjä laatikko, tyhjää pakkausmuovia täynnä. Hohhoijaa, miksiköhän se piti sinne säilöä? Päätin ottaa laatikon käyttöön, vahva pakkaus sopii monenlaiseen säilytykseen.

Mutta entäs sitten muovinen sisus? Mikä muovikammotus! En laita roskiin, eihän tuota voi edes kierrättää muovinkeräykseen vaan sekajätteeseen pitäisi laittaa moinen kolpero. Mutta mitä kaikkea siitä voisi saada?
Hyödyttömästä muovipakkauksesta jotain hyvinkin käyttökelvollista!

Kun ottaa vahvat, isot sakset ja kunnon päättäväisyyttä, muovin saa leikeltyä vaikka ja miksi. Tässä muutama idea (ks. selitykset alta mitä kaikkea tässä on nyt leikelty). Protip: leikkaa muovia aina pitkin leikkauksin niin tulee siistimpää jälkeä. Jos alkaa pienesti nykertämään, tulee vain sahalaitaa ja reunasta tulee entistä epätasaisempi ja rumempi. Pitkät linjat, niillä hyvä tulee.
Pienen sekajätesilpun lisäksi yksi läppärin suojamuovipakkaus taipui jopa seitsemäksi erilaiseksi ideaksi:

1. Kuppiosat - niistä tuli kirjaimellisesti kuppeja. Muovissa oli neljä erilaista syvennystä, niistä sai hyviä maalin ja muiden seosten sekoittamiseen. Kahdessa oli oikein pensselin lepuutuskolo valmiina paikoillaan.
2. Sekoitustikut - nämäkin maalin ja muiden seosten sekoittamiseen. Kaikki pienet suikaleet, niistä sai hyvän kasan sekoitustikkuja varastoon. Voi käyttää parikin kertaa samaa uudelleen.
3. Levitysliuskat - vähän kuin edellisest sekoitustikuat, mutta leveämpinä versioina. Käyvät hyvin pastojen ja paksujen liimojen levitykseen. Tykkään, että näissä on viistotetut päät. Helpottavat levittämistä.
4. Piuha- ja kuulokepidikkeet - leikkasin leveistä reunoista pari kuuloke- ja pikkupiuhapidikettä. Ne on ihan vain soikioita liuskoja, joiden päissä on lovet. Helppoja ja käytännöllisiä pidikkeitä.
5. Lankajemmat - oli se muoto mikä vain, kyllä se hommansa ajaa. Reunoihin lovet ja lankajämät ympärille. Vastaavia olen leikannut ennenkin ja nyt sain kymmenen lisää.
6. S-koukut - ne ovat kunnon ässiä! Kun tarvitsee väliaikaista ripustamista, muovikoukku ajaa asiansa.
7. Ylijäävät palat - pari liuskaa on hyvä jättää jemmaan. Sitä ei tiedä mihin ja milloin tulee akuutti muovipalan tarve, haha.
Tässä demonstrointi ässäkoukusta. Kaikki mikä ei vedä painoltaan ässää vinkkuraan, kelpaa koukutettaksi ässään. Tässä mallina patalappu. Mutta hyvin voisi olla kauppakassi, keittiöpyyhe, koiran hihna tai mitä vain!
Ennen - jälkeen.

Aika paljon sai muovia käyttökelposeen kuntoon sen sijaan, että koko höskä olisi mennyt kertaheitolla roskiin.

2 kommenttia:

  1. Itselläni myös monta tyhjää laatikkoa varastossa odottaa, että varastoisin elektroniikan siihen takaisin vielä joskus. Ei tuota kuitenkaan koskaan tee. Upeaa ideointia sinulla pakkauksen uudelleen käytöstä. Mielestäni jotkut yritykset ovat jopa miettineet pakkauksille muita käyttökohteita kierrätyksen sijaan. Tuskin nykyaikaisilla pakkauskoneilla olisi edes vaikea luoda muottiin kohtia mistä esimerkiksi repiä itselleen irti hyötykäyttöön menevää käyttövälinettä. Tällöin kierrätykseen menevä materiaali vähenisi ainakin edes vähän. Hyvää kesän odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo olisikin hienoa, jos jo valmistajan pitäisi keksiä pakkauksille jotain funktiota. Syntyisi varmasti hyödyllisiä innovaatioita ja vähemmän pakkauskuormitusta!

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.