keskiviikko 13. joulukuuta 2023

13. luukku: Huopapallokuusi

Eilen luukussa oli huovutettuja ja kirjailtuja joulukuusenpalloja. Huovutusteemalla jatketaan! Tässäpä hyvä idea vaikkapa epäonnistuneille pallohuovutuksille!


Tässä on kuva pussillisista tämmöisiä papanoita.

No ei vaan, tässä on vanhan pannunalusen rauniot. Se oli sellainen suuruudenhullu projekti, jossa olisin yrittänyt huovuttaa pesukoneessa sukkahousutekniikalla palloja, joista olisin tehnyt huopapallomaton. Idea surkastui pannunaluseksi. Lue alta olevasta linkistä lisää.

Ks. huovutetuista palloista pannunalunen

Tein pannunalusen vuonna 2016. Se oli ihan toimiva aikansa, sitten unohtui kaappiin ja ehkä tuossa alkuvuonna lopulta purin koko pannunalusen. Mietin, että mitä ihmettä näistä entisistä palloista, nykyisistä epämuodostuneista papanoista sitten tekisi? Pakkohan ne on johonkin käyttää!

Päätin kokeilla koota niistä kuusen. Ensin pujotin tuplalankaan niitä kolmionmuotoon ja sitten jatkoin janana koko ajan kuusen kokoa suurentaen.

Ja jos ei muuten ole huopapalloja, kuusen voisi tehdä styrox- tai massapalloista, kaupan huopa- tai tupsupalloista tai vaikka silkkimassasta tehdyistä palloista?

Aikansa sai pistellä palloja yhteen, mutta hyvin se luonnistui. 

Kuumaliimalla olisi mennyt nopeammin, mutta mietin jo ennalta: entä jos mattosuunnitelmasta tuli pannunaluinen, josta tuli kuusi ja josta tulee vielä jotain muuta joskus? Kuumaliima sitoisi pallot melko lopullisesti yhteen, ompelulangat voi vielä napsia saksilla pois. 

Ja koska menin sieltä mistä aita on matalin: tungin loput ylimääräiset pallot ihan sellaisenaan kuusikartion sisään. Menivät napakasti sisään ja samalla lukitsivat rungon eli puutikun pätkän paikoilleen ilman liimaa.

Lopuksi tarvitsi alustan. Silmiin osui "puinen" korkki voidetuubista, joka oli jo loppunut. Tein terävän ruuvin ja ruuvimeisselin avulla korkkiin päälle reiän puutikulle. Ja siitäkin tuli niin napakka, ettei liimaa tarvinnut! Täydellistä, liimaton askartelu. Tykkään, kun voi tehdä jotain ilman liimoja.

Hyvin pysyy kasassa! 

Minusta pallojen epämuodostuneisuus sopii tähän hyvin. Tulee mieleen tykkylumiset kuuset!

Pehmoinen pallokuusi. Ja kierrätystä parhaimmillaan. Ken tietää säilyykö kuusi vielä monta joulua käytössä vai muuntautuvatko pallot joskus vielä joksikin muuksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.