lauantai 2. joulukuuta 2023

2. luukku: Puuhelmitonttu

Joulukalenterin luukku numero kaksi!

Eilen avautui ensimmäinen luukku, jossa paljastui joulumuistikirjan muodonmuutos. Nyt vuorossa tonttuista menoa! Saanen esitellä: veikeä ja helppo puuhelmitonttu!

Tarvikkeet:

Tarvitset kaksi isoa, mutta erikokoista puuhelmeä. Iso reikä on plussaa, koska asettuu sekä helmen päälle että alustalle vakaammin. Itsellä alin eli isompi helmi on 5 cm halkaisijaltaan.

Lisäksi tarvitset pätkän nyöriä, neljä pientä puuhelmeä, palan huopaa, tussi ja kuumaliimapistoolin.

Vaihtoehtoisesti voit myös hyvin käyttää puuhelmien tilalla mitä vain palloa: styroxpalloa, massapalloa, miksei vaikka vanhaa joulupalloa? Nyörin voi vaihtaa mihin vain lankaan tai nahkasuiroon. Pienet helmet voi myös jättää pois tai vaikka muotoilla silkkimassassata. Huovan voi korvata kangastilkulla.

Eka vaihe! 

Tää on helppo. Liimaa helmet päällekkäin. Sitten hattu ympärille. 

Minimalistille tää tonttu vois myös olla tässä jo valmis! Itsekin mietin, että jätänkö tähän. Jotenkin aika kiva ihan näinkin, mutta päätin silti toteuttaa visioni loppuun asti. Tämä tonttu muistuttaa vähän aikoinaan tekemiäni puuhelmitonttukorviksia tai valkosia helmitonttuja (oho, ne olivatkin jo vuodelta 2014! Ihan vastahan ne tein? Nykyisin helmitontut ovat muuten olleet joulukuusen koristeina.)

Ks. puuhelmitonttukorvikset / valkoiset puuhelmitontut

Sitten tontulle jalat ja kädet!

Helpoiten ne onnistuvat näin: mittaa ja pätki raajat sopiviksi pätkiksi. Liimaa päihin helmet (vain pieni sipaisu kuumaliimaa riittää) ja sitten nyörinpäät helmeen kiinni. 

Kas näin! Ja lopuksi tussilla silmät ja suu.

Tässä voi myös käyttää enemmän luovuutta: mihin asentoon kädet ja jalat haluat? Ne voi roikkua näin suoraan tai ne voi liimata tiettyyn asentoon. Käsiinkin voisi lisätä vaikka mitä kivaa Aarikan puutonttujen tapaan. Niillä tontuillahan on vaikka mitä söpöä ja persoonallista koristetta.

Itse tykkään tästä ihan tällaisenaan: vähän kuin olisi lösähtänyt sohvan nurkkaan jouluaterian jälkeen. Maha kylläinen, suu hymyssä. Tässä hyvä, nyt vain ollaan ja sulatellaan.

Huomenna kolmas luukku ja olen siitä tohkeissani, se on yksi tämän kalenterin isoimmista jutuista! 

2 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta ideasta. Tämä menee meillä toteutettaviin töihin 🤶

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos itsellesi, että otat toteutukseen, jee! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.