perjantai 8. joulukuuta 2023

8. luukku: Candy Cane -hiuspanta

Joulukalenterin eka viikko-etappi takana, nyt tulee kahdeksas luukku!

Lähtötilanne oli tämä: vanha, rupsahtanut hiuspanta. Päätin uudistaa sen jouluhenkeen!

DIY: Candy Cane -hiuspanta

Tarvikkeet: vanha hiuspanta, valkoista ja punaista trikoojämää, vähän vanua, ompelutarpeet ja kuumaliimaa.

Eka kolmesta vaiheesta: Valmista kangasputket

Leikkaa toisesta väristä 35 cm suikale ja toisesta 45 cm pitkä suikale. Leveyttä voi olla 6-10 cm riippuen kuinka muhkean pannan haluat. Mulla oli noin 7-8 cm leveitä suikaleita. Ompele kumpikin suikale omaksi putkekseen oikeat puolet vastakkain ja käännä oikeinpäin. Täytä putket kevyesti vanulla. Ei täyteen, ihan silleen lössösti vaan. Päitä kohden voi myös jättää lössöäkin ilmavammaksi.

Toka kolmesta vaiheesta: Pötköjen "palmikointi"

Kiinnitä klipsein tai piyykkipojilla pötköt pannan päälle. Pidä lyhyempi pötkö suorassa ja kierrä pitempää pötköä sen ympärille. Kiinnitä klipsein toiseen pannan toiselle puolelle kiinni ja katso, että kierteet asettuvat hyvin. Asettele pötköjen saumakohta piiloon ja suorista pahimmat möykyt tai rypyt.

Vika kolmesta vaiheesta: Liimaa kaikki paikalleen

Kun näyttää omaan silmään hyvältä ja tasaiselta, kuumaliimaa kierteet paikoilleen sieltä täältä. Kuumaliimaa päät paikoilleen ja pieni pala jompaa kumpaa trikoota päiden ympärille (ks. alempi kuva, siinä näkyy hyvin pannan päät).

Valmista tuli! Tässä hauska, persoonallinen ja näyttävä jouluasuste niille, jotka eivät tykkää pitää tonttulakkia päässään.

Candy Cane eli karkkikeppi on näyttäytynyt aikaisempinakin jouluina kalenterinluukuissa. Katso ainakin nämä kuvassakin näkyvät karkkikeppiset: makrameekarkkikepit kuusen oksille, silkkimassasta tehdyt karkkikepit kattauskoristeeksi ja polymeerimassasta tehdyt minikokokoiset karkkikeppikorvikset.

Ks. postaukset:
makrameekarkkikepit 
silkkimassakarkkikepit (postauksessa myös muita helppoja kattausvinkkejä)

Ja tältä se valmis Candy Cane -hiuspanta näyttää päässä! (Tylsä pikselöinti päälle, koska ei ole kivaa huomata, kun blogin kasvokuvia siirtyy feikkiverkkokauppojen sivuille.)

Tälla tavoin voisi tehdä myös neutraalimmankin hiuspannan yksivärisenä - hyvä lahjaidea, eikö? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.