torstai 23. joulukuuta 2021

23. luukku: Glögihetki + virkatut mukinaluset


Tokavika luukku! Kuinka se taas kävi näin, että ihan vähiin käy ennen kuin loppuu kokonaan? Nyt on aatonaatto. Pois kiire ja juoksu, nyt on aika vähän rauhoittua. 

Ks. tästä blogijoulukalenteri 2021: 1. Enkelikellon muodonmuutos / 2. Vessapaperihylsyistä kuusi + muita vinkkejä / 3. Askartele joulukortit kierrättäen 10 vinkkiä / 4. Pakkauspaperista jättipaperitähdet / 5. Jämälangoista makrameekuusia / 6. Paperista himmeli / 7. Pilleistä olkipukki / 8. Kranssi kahdella tapaa: Perinteinen vai moderni diy-eukalyptuskranssi? / 9. Ristipistokoristeet lankajämistä / 10. Aaltopahvista pahvipikselikoristeet / 11. Kangastilkuista punottu sydänkoriste / 12. Vuosipallo 2021 / 13. DIY-lahjalaatikot / 14. Ekologisemmat lahjapaperit 10 vinkkiä / 15. Kestävät lahjakassit / 16. Kestopakettikortit eri tavoin / 17. Pakettien koristelua 10 ideaa / 18. Konvehtilaatikoiden kierrätystä / 19. Muhkut pehmokoristeet 4 ideaa / 20. Virkatut joulutortut ja muut jouluherkut / 21. Ruokaöljystä kynttilä / 22. Viime hetken kattausidea

Virkkaus on minulle usein rauhoittavaa. Etenkin, jos kyseessä ei ole mitään haastavaa. Kun tuntuu, että pitäisi tehdä sitä ja tätä eli sitä luo ihan itse turhaa joulukiirettä ja häslinkiä, on aika istahtaa, ottaa kuppi glögiä ja vain hengittää. Vähän lankaa käsiin ja koukku liikkeelle. Syntyy jotain helppoa, mieltä rauhoittavaa ja kehoa samalla rentouttavaa. 

Minulla on ollut jo nyt useamman joulun ollut käytössä piparinmuotoiset mukinaluset. Nyt tahdoin niihin vähän vaihtelua. Jos mukin alla olisivatkin JOULUPALLOT!

Ks. ohje piparimukinalusiin tästä.

Ks. myös viime vuoden joulukalenterista Ota joulu rennommin -luukku (19. vinkkiä).

Virkkasin siis setin joulupallonmuotoisia mukinalusia. Helppoja, pyöreät lärpäkkeet ja päälle hattu ja lenkki. Näihin meni kivasti kimallejämälankoja (hopea ihanasti miljoonassa pätkässä, se ei ollut yhtään mieltä rentouttavaa). 

Tää on tosi helppo, sopii myös aloittelijoille! Kaksinkertaisella langalla ja pylväskerroksilla tulee nopeasti valmista. 

OHJE: Joulupallo-mukinaluset

Tarvitset: Puuvillajämälankoja, voit virkata kahdella langalla yhtä aikaa. Halutessasi toisessa langassa voi olla kimalletta mukana tai sitten ota kolmanneksi langaksi ohut kimallelanka mukaan. Virkkuukoukku nro 3 tai langan ja käsialan mukaan. Pallon pidikkeen eli hatun voi virkata myös ohuemmalla koukulla.

Ohje alla.

Näin virkkaat joulupallomukinaluset:

1. krs: Tee isoon taikasilmukkaan kaksinkertaisella langalla 12 pylvästä (p). Sulje krs piilosilmukalla (ps). 2. krs: Virkkaa 2 ketjusilmukkaa (kjs) ja jokaiseen seuraavaan s:aan 2 p kuhunkin. Virkkaa lopuksi ihan alkuun 1 p ja yhdistä krs ps:lla. 3. krs: Virkkaa 2 kjs ja seuraavasta s:sta alkaen *2 p samaan, 1 p*, toista koko krs. Virkkaa lopuksi ihan alkuun 1 p ja yhdistä krs ps:lla. 4. krs: Virkkaa 1 kjs ja seuraavasta s:sta alkaen *2 kiinteää silmukkaa (ks) samaan, 1 ks, 1 ks*, toista koko krs kunnes krs:lla on jäljellä 3 s. Katkaise lanka ja vaihda "hattu"-lankaan. 

Hattu: Virkkaa langan paksuudesta riippuen yhdellä tai kahdella langalla. Vaihda tarvittaessa koukkua pienempään. 1. krs: Virkkaa krs:n viimeisestä s:sta alkaen 1 ks, *seuraavaan s:aan 2 ks*, toista *-* yhteensä kolmesti ja virkkaa vielä 1 ks 4. krs:n ensimmäiseen s:aan. Riville tulee yhteensä 8 ks, käänny. 2. krs: 1 ks jokaiseen s:aan, käänny. 3. krs: Virkkaa 4 ks, 20 kjs ja vielä loppuun 4 ks. Voit tehdä myös lenkin yksinkertaisella langalla ja sen voi myös virkata erikseen 3 krs:n jälkeen. Päättele.

Ja kun aluset ovat valmiit, tarvitsee niihin glögiä päälle!

Testaan joka joulu jotain joulutee- tai glögireseptejä. Jaan tähän oman suosikkini! Jos tykkäät karpalomehusta ja kardemummasta, tämä glögi on sinulle!

Karpalo-kardemummaglögi (2 isoa mukia)

4 dl vettä
vajaa 1/2 dl sokeria (lisää tai vähennä oman maun mukaan)
1 tl kokonaisia kardemumman siemeniä
1-2 dl karpalomehua
(rusinoita, manteleita/mantelilastuja)

Keitä vettä, sokeria ja siemeniä kattilassa 10 minuuttia. Voit laittaa siemenet teepalloon tai kuvan kaltaiseen teesihtiin. Jos sellaista ei sinulla ole, laita suoraan kattilaan ja siivilöi liemi ennen mukiin kaatamista. Ota kattila liedeltä ja lisää karpalomehu, anna hetki mehun lämmetä liemessä. Jos haluat glögin jäähtyvän nopeammin, voit jakaa liemen ensin laseihin ja kaataa huoneenlämpöistä tai jopa jääkaappikylmää mehua suoraan kuuman liemen päälle. Lisää mukeihin tahtoessasi rusinoita ja manteleita.

Ja tässä tulee hauskin osuus! 

Tätä varten alusiin tehdään joulupalloille kuuluva ripustuslenkki! Kun alunen ei ole käytössä, voi sen ripustaa kuuseen! Tai jos ei kuuseen niin vaikka keittiössä ripustuskoukkuun.

Huomenna onkin sitten tämän vuoden joulukalenterin vihoviimeinen luukku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.