perjantai 31. joulukuuta 2021

Käsityövuosi 2021 - viimeistä viedään

121 postausta. Ääretön määrä inspiraatiota ja intoa. Lukuisia ideoita ja vinkkejä.

Sitä oli blogivuosi 2021. Nyt vedetään viimeistä ja on kiva katsahtaa kuluneeseen vuoteen. On aina hyvä vähän summata miten se menikään niinku omasta mielestä? Millainen oli käsityövuosi 2021 tässä blogissa? Mitä juttuja tulikaan tehtyä? Hassua selata vuoden postauksia läpi, moni on unohtunut itseltäkin!

Ks. myös Kässävuosi-kooste 2020.

Blogissa eniten katsottu postaus

Tämä oli itse asiassa yllätys! Ihan ylivoimaisesti eniten klikkauksia on saanut tammikuun Taidetta koiran kanssa -postaus. Eikä sillä, koira plus taide, eihän se voi olla muuta kuin kivaa! 

Ks. Taidetta koiran kanssa

Instagramissa eniten tykätty

Ihan eniten success on ollut kuplakynttilä-reels. Sen katselumäärien luku on itselle, tällaiselle pienen skenen bloggaajalle ja instaajalle, tosi huikeaa. Siitä tulee hyvin hämmentynyt ja kiitollinen olo. On mukavaa, että tykätään ja on ollut kiva nähdä myös muiden tekemänä puisia kuplakynttilöitä!

Ks. Kuplakynttilä puuhelmistä

Facebookissa eniten tykätty

Hauskaa kuinka eri paikossa tykätään eri asioista! Tämä Hävikki-teemaviikon moderni tuohikori eli totaalisesti vessapaperihylsyistä punottu kierrätyskori oli Facebookin kässäryhmissä kyllä eniten tykätty juttu koko vuonna. Tykättiin tästä myös muissa kanavissa. Ja myönnetään, tykkäänhän minä tästä itsekin kieltämättä. Yksi vuoden parhaimmista ekologisista käsitöistä. 

Ks. Moderni tuohikori 

Oma suosikkini koko vuodelta

Vaikea valita vain yhtä, mutta ehkä se on nämä tennarit! Kesällä maalasin mustiin tennareihin valkoisia unikkoja. Tuntuu, että mustavalkoinen unikkokuosi inspiroi paljon kulunutta vuotta - eri juttuja unikosta on näkynyt tosi paljon erityisesti Instagramissa. Itsekin tein joulukalenterissa unikko-vuosipallon ja syksyllä tuftasin unikosta inspiroituneen mukinalusen. En malta odottaa tulevaa kesää, kun saa sitten taas kävellä unikot jaloissaan.

Ks. Maalatut unikko-tennarit

Eniten pidetty ompelus

Banaania, banaania! Rakastan banaania ja tätä banaanimekkoa. Tämä saa aina hyvän mielen. Oikea hyvän mielen mekko. Ompelin tämän keväällä ja on ollut ihan heti suosikkivaatteitani.

Ks. Banaanimekko ja monta muuta ompelusta vain 1,5 metristä

Yllättävin inspiraatio ja onnistuinen muodonmuutos

Ihan odottamaton inspiraatio se iski roskakatoksessa, kun näin roskiin dumpatun laatikoston. Inspiraatiosta heti tuumasta toimeen ja lopullinen muodonmuutos oli ja on edelleen ihana. Joskus ei voi tietää missä hetkessä inspiroituu ja se on vallan ihanaa. Odotan ensi vuodelta paljon sellaisia hetkiä, että se vaan iskee ja siihen on vastattava. Se on yksi parhaimpia fiiliksiä, kun antaa inspiraation viedä.

Ks. Ikea hack - dyykattu muodonmuutos

Kaikista käytönnöllisin kierrätys

Kierrätin keväällä vanhat puuvillapaidat kestoräteiksi. Ensin oli vähän nihkeää, mutta kuin näitä oppi ja muisti käyttää niin sen jälkeen ovat olleet käytössä ihan päivittäin - tai aina, kun tarvitsee keittiössä jotain roisketta pyyhkäistä. Olen päässyt kokonaan eroon talouspaperista. Ei ole ostettu yhtään rullaa tänä vuonna eikä osteta kyllä jatkossakaan. Kestävät ja pestävät kestorätit, ihan best. Vastaavia käytännöllisiä kierrätyksiä toivon myös ensi vuodelta - enemmän kestävyyttä, vähemmän kertakäyttöistä!

Ks. Kestorätit vanhoista tpaidoista

Vuoden ihanimmat korvikset

Vaikka tein nämä hattaran sävyiset pulleromakrameekorvikset vasta vuoden viimeisellä neljänneksellä, olen pitänyt näitä toooooosi paljon. Hassua, mutta nämä oli korvissa myös eilen. Ja myös toissapäivänä!

Ks. Makrameekorvisrenkaat

Sellaista oli tämän vuoden vikassa postauksessa! Jäikö sulle jotain erityistä tai omaa suosikkia mieleen? 

Hyvää uutta vuotta! Ja sitten uusia käsitöitä kohti! 

2 kommenttia:

 1. Kiitos monista mahtavista ideoista ja etenkin inspiraatiosta!
  On hauska lukea innostuneita tekstejäsi ja inspiroitua nimen omaan siitä asenteesta, että mitä tahansa voi todellakin kierrättää! kommentointi jää valitettavan usein tekemättä, joten tässä kiitos koko vuodesta. :)
  Hyvää ja idearikasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, että olet tykännyt ja inspiroitunut :) nyt sitten vain kohti uusia ideoita ja inspiraatioita! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.