torstai 2. joulukuuta 2021

2. luukku: Vessapaperihylsyistä kuusi

Joulukalenterin kakkosluukku!

Mitäpä kierrätystä siitä avautukaan?

Ks. tästä blogijoulukalenteri 2021: 1. Enkelikellon muodonmuutos

TADAA: vessapaperihylsyjä!

Sitä saa mistä tykkäsitte (tai ainakin somessa tykättiin kovasti)! Kun Hävikkiviikko-teemaviikollani esittelin vessapaperihylsyistä punotun säilytyskorin (eli astetta modernimman tuohikorin) niin tässä tulee sitten jouluista jatkoa tuolle joka talouden kertakäyttötuotteelle. 

Ks. Hävikkiviikko: vessapaperihylsyistä punottu kori

DIY: Vessapaperihylsyistä kuusi

Mitä tarvitset? Vessapaperihylsyjä tai muuta vastaavaa kartonkia, lisäksi myös isohko pahvi (mieluiten myös joku uusiokäytettävä; ei haittaa värit eikä kuvat, ne menevät kyllä piiloon), kuumaliimapyssyn, tahtoessasi lyhyet led-valot ja pieni tähtikoriste latvaan.

Ja näin sen teet: Ensin leikkaa ja liimaa kartio pahvista. Anna pahvin reunojen kulkea limittäin niin kuusi saa vahvemman rungon alleen.

Saksi hylsyt pituussuunnassa auki ja  litistä auki tasaiseksi. Leikkaa hylsystä kahdessa kerroksessa isohkoja "kynnenmuotoisia" paloja. Osa saa olla myös pienempiä/kapeampia. Latvaa kohden on hyvä pienentää paloja.

Liimaa vierekkäin alhaalta aloittaen. Liimaa eka kerros vain noin puolivälistä ja taita yli menevä osuus.

Liimaa palat yläreunoistaan kerros kerrokselta. Välillä on hyvä painaa kartonkia ensin vähän kaarelle niin asettuu paremmin yhdellä pienellä liimauksella. Latvaa kohden pienennä ja vähän tihennä paloja.

Lopuksi tahtoessasi aseta/liimaa latvaan tähtikoriste - tämä metallinen tähti on muuten edellisluukun enkelikellon muodonmuutoksesta! Näin se pala palalta koko enkelikello lähtee uusiokäyttöön.

Lisää ympärille tahtoessasi pienet led-valot (metallilankaiset ovat parhaimmat niin voi vain kiertää ympärille, ei tarvitse kiinnittää pysyvästi millään tavoin). Patterilaatikon voi ujuttaa sopivasti kuusen alle.

Tästä tuli mielestäni tosi kiva! Eka meinasin lisätä maalia tai glitteriä kuuseen, mutta vähemmän on enemmän. Tällaisenaan hyvä, ei se muuta kaipaa. Ja eihän arvaisi, että on tehty ihan vaan tavallisista vessapaperihylsyistä?

Tykkään myös tuosta kuinka vähän näyttää, että kuusi olisi "varpaillaan", kun alimmaiset palat ottavat vastaan ja kuusi on muuten irti pöytätasosta. Kuusi näyttää kevyeltä, ja toki myös on sitä. 

Otetaan loppuun muutama muu jouluinen vessapaperihylsy-niksipirkkavinkkivitonen!

Vessapaperihylsy-vinkki nro. 1

Klassikko se on ja syystä, koska toimii hyvin. Olen vuosikausia käyttänyt tätä vinkkiä lahjapapereissa. Pistä hylsy ympärille (myös puolitettu ajaa asiansa) niin se pitää rullan kurissa, ei lähde auvautumaan ja ryttääntymään.

Vessapaperihylsy-vinkki nro. 2

Oiva klassikko se tämäkin: puff boxit! Eli paina päät sisäkkäin ja siinäpä sulla pikkuruisen lahjan säilytyskotelo. Paperia ympärille (voi kietoa putkena eka päälle yhdellä teipin palalla ja sitten painaa päät sisäkkäin) ja lyhyt nauha ympärille - ja soma pikkupaketti on valmis.

Lemmikeillehän tämä käy myös muuten namipiilona ihan tällaisenaan.

Vessapaperihylsy-vinkki nro. 3

Olen käyttänyt tätä niksiä useina jouluina. Joskus ei jaksa laittaa kaikkia palloja kuuseen, koska on välillä kiva vaihdella kokonaisuutta. Silloin laitan yli jäävät pallot maljakkoon tai lasikupuun. Jos maljakko tai kupu ei tule täyteen, keskelle voi ujuttaa vessapaperihylsyn niin palloja tarvitsee vain reunoille. Hurjan kätevää.

Toki saman asian ajaa mikä vain pahvi- tai paperitöllö myös.

Ja tältä se sitten näyttää! Pienen pienet pallot, sisällä kuvussa vessapaperihylsy. 

Eikä siinä vielä kaikki! Mitä muuta jouluista vessapaperihylsyistä saa? Vaikkapa kattaukseen (tai vastaavasti lahjapaketoinnissa) karkkipötköpiiloja (ks. Kattausvinkkejä, kohta nro 7) tai vaikkapa rungon virkattavalle kestokynttilälle (ks. ohje)!

Huomenna tiedossa jotain mikä liittyy myös pahviin, mutta erilaiseen sellaiseen. Ja myös kuuseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.