keskiviikko 22. joulukuuta 2021

22. luukku: Viime hetken kattausidea

Nyt tulee viime hetken idea joulukattaukseen - tämän ehdit tehdä vaikka aattoaamuna vielä!

Ks. tästä blogijoulukalenteri 2021: 1. Enkelikellon muodonmuutos / 2. Vessapaperihylsyistä kuusi + muita vinkkejä / 3. Askartele joulukortit kierrättäen 10 vinkkiä / 4. Pakkauspaperista jättipaperitähdet / 5. Jämälangoista makrameekuusia / 6. Paperista himmeli / 7. Pilleistä olkipukki / 8. Kranssi kahdella tapaa: Perinteinen vai moderni diy-eukalyptuskranssi? / 9. Ristipistokoristeet lankajämistä / 10. Aaltopahvista pahvipikselikoristeet / 11. Kangastilkuista punottu sydänkoriste / 12. Vuosipallo 2021 / 13. DIY-lahjalaatikot / 14. Ekologisemmat lahjapaperit 10 vinkkiä / 15. Kestävät lahjakassit / 16. Kestopakettikortit eri tavoin / 17. Pakettien koristelua 10 ideaa / 18. Konvehtilaatikoiden kierrätystä / 19. Muhkut pehmokoristeet 4 ideaa / 20. Virkatut joulutortut ja muut jouluherkut / 21. Ruokaöljystä kynttilä

Helpoiten pääsee, kun ei turhia askartele, vaan laittaa lautasliinat vain nätisti pöytään. Itse käytän aina kankaisia lautasliinoja. Ne näyttävät tyylikkäämmiltä ja ovat ekologisempia kuin kertakäyttöiset servietit. Useimmiten ei niitä edes tarvitse, mutta jos tarvitsee, helposti ne pyykkää puhtaaksi.

Noita kuusitaitteluja muuten on nyt näkynyt paljon! Ks. ohje taitteluun (Youtube).

Oma suosikkini joulukattauksessa ovat nämä virkatut tontturenkaat. Virkkausohjeen niihin saat tästä viime vuoden kalenteriluukusta - samalla luukussa on muuten 9 x helppo ja haastava kattaus - eli yhteensä 18 suht nopeasti toteutettavaa ideaa!

Viime vuonna ompelin myös setin uusia lautasliinoja joulukankaasta. Samasta kankaasta minulla on myös joulupöytäliina (en pöytäliinoja muuten koskaan käytä, mutta jouluna on kiva tehdä poikkeus siihen).

Nyt halusin tehdä jotain uutta joulukattaukseen. Monenlaista valikoimaa on jo, mutta jos mennään samoilla liinoilla, pipari-pöytätableteilla ja tietenkin samoilla astioilla (kun en muita omista) niin jotain uutta on kiva laittaa pöydän somisteeksi. Tein tällaiset kattausrenkaat!

Viime hetken kattausidea - tähän ei todellakaan kauaa mennyt. Sen mitä letitti ja liimasi - valmista! Enemmän meni aikaa siihen, että odotti kuumaliimapistoolin lämpenevän käyttövalmiiksi.

100 % kierrätettyä!

Kaksi pahvikartonkirengasta, jostain vanhasta joulukoristeesta pari kuusen tupsua, nyörinpätkiä letitettynä ja tähdet ovat mistäpä muusta kuin siitä mistä tämä joulukalenteri alkoi: vanhasta enkelikellosta! (Ks. luukku 1: Enkelikellon muodonmuutos). Lopuksi vielä parit helmet, nekin uusiokäytössä vanhoista puretuista koruprojekteista.

Liimasin kuumaliimalla letin pahvirenkaan päälle. Päiden yhtymiskohdan päälle koristeet. Viimeistelin vielä leikkaamalla kartonkista päälle ns. viirisuikaleen ja kirjoitin siihen Hyvää joulua! 

Kattaus on ruokaa vaille valmis. 

Tänään menee saaristolaisleipä (hapanjuuresta tehtynä) uuniin ja aion ensimmäistä kertaa graavata itse lohta! Katsotaas meneekö homma nappiin vai sinnepäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.