perjantai 10. joulukuuta 2021

10. luukku: Pahvipikselikoristeet

Se on kohta joulukalenterin puoliväli! Kymppiluukku ja nyt kapsahdetaan kuusta kohti. Jo edellisessä luukussa oli vähän erilaisempaa joulukoristetta ristipistoviesteillä.

Ks. tästä blogijoulukalenteri 2021: 1. Enkelikellon muodonmuutos / 2. Vessapaperihylsyistä kuusi + muita vinkkejä / 3. Askartele joulukortit kierrättäen 10 vinkkiä / 4. Pakkauspaperista jättipaperitähdet / 5. Jämälangoista makrameekuusia / 6. Paperista himmeli / 7. Pilleistä olkipukki / 8. Kranssi kahdella tapaa: Perinteinen vai moderni diy-eukalyptuskranssi? / 9. Ristipistokoristeet lankajämistä

Pahvipikselikoristeet! 

Kuva ei ole pikselimössöä - se näyttää just tuolta! Aaltopahvin sahalaita saa koristeen näyttämään pikselöidyltä. Näyttää eikö hauskalta, eikö? Klassikkomuoto, uusi näkökulma.

DIY: Pahvipikselikoristeet

Tarvikkeet: Pakkausmateriaalina tullutta isoa aaltopahvia, sakset ja askarteluliimaa. Ripustusnauhaa eli jämälankoja, puuhelmiä ja pitkä neula. 

Tää on oikeasti tosi helppo!

Sopii varmasti myös lasten kanssa askarreltavaksi. Ensin leikataan pitkiä suikaleita, tasaisia, vinoja ja kapenevia. Pituudella ei ole väliä, voit rullata koristeen myös pätkistä. Itse en näitä juuri mitannut, enkä viivottimella tehnyt luotisuoria suikaleita. Saksilla sinnepäin, aivan riittävä. 

Liimaakaan ei tarvitse kuin sinne tänne. Rullaa ihan alku painelemalla kasaan, liimaa vasta alun jälkeen, riittää tälleen harvakseltaan. Siitä vain rullaat suikaleen tai suikaleet ja lopuksi liimaat pään hyvin kiinni.

Anna kuivua rauhassa ennen viimeistelyä.

Näissä on helppo tehdä erikokoisia. Älä pelkää kokoa, tee suuriakin koristeita! Isokin koriste on myös tosi kevyt, joten hentonenkin kuusenoksa kyllä jaksaa kannatella koristeen. Eikä muuten mene edes rikki, vaikka lattialle kuusesta kopsahtaisikin.

Tämä on vähän kuin käpy! Jatkaa viime vuoden yhden kalenteriluukun käpy-teemaa aika hauskasti.

Ks. 8 x erilainen käpy -postaus - tee käpyjä mm. virkaten, askarrelen paperista, muotoillen silkkimassasta..

Sitten viimeistely!

Ripustuslenkki ja puuhelmiä ylös että alas. Langanpäät pujotin koristeen sisään.

Koska ihan alkuun ei tullut liimaa, voit hyvin pukata keskustasta neulan läpi. Pienestä koristeesta menee pitkä ompeluneula läpi. Oma verhoilu(?)neula riitti isompiin. Jos neulan pituus loppuu kesken, voi apuna käyttää ohutta virkkuukoukkua tai vaikka pukata paksu neula sukkapuikolla koristeen läpi.

Näistä tuli mun mielestä hauskoja! Näkyy selkeästi materiaali, mutta muotokieli jotenkin kiehtoo. Pieniä voi myös laittaa päällekkäin kuten tuossa keskellä.

Ja sitten kuusen oksille!

Kokeile, nämä sopivat kivasti suurpiirteiseen, helppoon askarteluun. Aaltopahvin lisäksi ei juuri muuta materiaalia kulu ja lopputulos on kuitenkin aika näyttävä. Puuhelmien sijaan voi myös kokeilla muita koristeita. Myös kangasrusetit voisivat sopia ja tuoda toisenlaista pehmeyttä näihin pikselikäpyihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.