lauantai 18. joulukuuta 2021

18. luukku: Kierrätä konvehtirasiat

Alkujaan viikonloppu piti mennä vielä paketoiden, mutta käänsin hetkessö kelkkani, koska kesken joulukalenterin löysin jotain mikä oli toista(!!) joulua hukassa! Ja sitä myötä tämä luukku sai muodonmuutoksen - kuten myös sen sisältö!

Ks. tästä blogijoulukalenteri 2021: 1. Enkelikellon muodonmuutos / 2. Vessapaperihylsyistä kuusi + muita vinkkejä / 3. Askartele joulukortit kierrättäen 10 vinkkiä / 4. Pakkauspaperista jättipaperitähdet / 5. Jämälangoista makrameekuusia / 6. Paperista himmeli / 7. Pilleistä olkipukki / 8. Kranssi kahdella tapaa: Perinteinen vai moderni diy-eukalyptuskranssi? / 9. Ristipistokoristeet lankajämistä / 10. Aaltopahvista pahvipikselikoristeet / 11. Kangastilkuista punottu sydänkoriste / 12. Vuosipallo 2021 / 13. DIY-lahjalaatikot / 14. Ekologisemmat lahjapaperit 10 vinkkiä / 15. Kestävät lahjakassit / 16. Kestopakettikortit eri tavoin / 17. Pakettien koristelua 10 ideaa

Homman nimi on konvehtirasiat. Ne kaikki. Pahviset lootat, muoviset rasiat, metalliset makeisboxit.
Joka joulu sama homma, roskaa roskaa roskaa. Aina vain lisää roskaa.

Vai onko roskaa sittenkään? 

Konvehtirasioiden laatikot, sisukset ja pehmukkeet on helppo uusiokäyttää vaikka ja mihin. Niistä on moneen askarteluun, säilytykseen ja mikseipä nyt joulun alla myös paketoimisessa lahjalaatikkoina.

En nyt lähde toistamaan konvehtirasioiden kierrätysideoita, mutta voit poimia lempparisi tästä viime vuoden Joulun kierrätykset -aiheisesta luukusta. 

Oma lemppari on niin suklaana kuin myös käyttörasiana Ferrerot. Ne ihanat töhnäpallurat, mutta niin paljon muovia ja muuta roskaa. Onneksi muovilaatikoista voi kierrättää monenlaisia rasioita. Pienistä olen tehnyt kirkkaita säilytysrasioita mm. käsityötarvikkeille ja koruille. Iso on hyvä lokerikko kirjaintaulun kirjaimille.

Ks. Ferrero-rasioista kierrätysideoita tästä.

Ja tässä on tämä karkulainen! Se oli hukassa toista joulua. Viime vuoden joulukalenteria tehdessä etsin tätä ihan vimmatusti, käänsin kaiken nurin palloa löytämättä.

Mutta mikä joulun ihme! Nyt se yhtäkkiä putkahti esiin. 

Pallo oli jäänyt ison säilytyslaatikon taakse hyllyn väliin! Mikä riemu! 

Pallo sai ylleen soodamaalia! Tuputin menemään ja pian oli naarmuinen metallipinta saanut uuden lookin. Ensin kyllä hetken mietin; oisko pitänyt maalata jotain joulusta? Mutta ehei, näin tämä on ympärivuotinen. 

Soodamaali oli muodonmuutokseen oikein hyvä valinta, se peitti naarmujen lisäksi myös pienet lommot alleen. Pallon hatusta poistin vetonarun ja laitoin tilalle puuhelmen.

Lue DIY-soodamaalista tästä (sis. 10 vinkkiä).

Samaan syssyyn annoin tälle metallipurkille muodonmuutoksen.

Tämä on muuten hassu purkki. Näyttää, että sisään mahtuu hitokseen lakua, mutta kun katsoo pohjaan, siinä on iso syvennys.. ja siitähän se ideakin sitten lähti.

Kuppi nurin, keinonahkaa ympärille ja siihen päälle vielä rottinkia. Annoin rottingin tulla ala- eli yläreunan yli, jotta se vähän peittää syvennyksen säpäkkää väriä. 

En halunnut syvennystä päällystää millään, koska ajattelin käyttää tätä sekä pienen kukkaruukun korokkeena että mahdollisesti myös kynttilän alla.

Ks. myös tämä pieni korvakoruteline rottinkiverkosta.

Näistä tuli aika kiva parivaljakko. Pallon väri on aika pitkälti rottingin alta pilkahtavan keinonahan kanssa.

Tämä postaus oli nyt sinulle inspiraatioksi niihin hetkiin, kun huomaat sen pahvisen, muovisen tai metallisen konvehti- tai makeisrasian tyhjentyneen. Niin monesta saa niin monenlaista kivaa. Vaikkapa nämä kaksi - niin helposti saivat täysin erilaisen ilmeen ja käyttötarkoituksen. Uutta pintaa vain ja roskat käyttöön rohkeasti!

2 kommenttia:

  1. Tätä blogia on ihana lukea, nimim.materiaalia on valmiina säästössä...
    Tuossa isossa Ferrero Collection-rasiassa on sopivasti 24 kuoppaa, niihin sopisi joulukalenteri, joku huolella talteenotettu avattava pallukka, jonka sisään kirjoitettu tai kuvavihje siitä, mistä kalenterin yllätys kotona löytyy...

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.