perjantai 17. joulukuuta 2021

17. luukku: Pakettien koristelua 10 ideaa

Paketointi-kalenteriteeman viimeinen osa! Oho, kylläpä se hurahti viisi päivää nopeasti. Ja herranjestas, aatto on viikon päästä! Että nyt sitten viikonloppuna paketoimaan - ekologisesti kaikkea mahdollista kierrättäen tietenkin.

Ks. tästä blogijoulukalenteri 2021: 1. Enkelikellon muodonmuutos / 2. Vessapaperihylsyistä kuusi + muita vinkkejä / 3. Askartele joulukortit kierrättäen 10 vinkkiä / 4. Pakkauspaperista jättipaperitähdet / 5. Jämälangoista makrameekuusia / 6. Paperista himmeli / 7. Pilleistä olkipukki / 8. Kranssi kahdella tapaa: Perinteinen vai moderni diy-eukalyptuskranssi? / 9. Ristipistokoristeet lankajämistä / 10. Aaltopahvista pahvipikselikoristeet / 11. Kangastilkuista punottu sydänkoriste / 12. Vuosipallo 2021 / 13. DIY-lahjalaatikot / 14. Ekologisemmat lahjapaperit 10 vinkkiä / 15. Kestävät lahjakassit / 16. Kestopakettikortit eri tavoin

Kun on tehty itse lahjalaatikoita, koottu ekologisia vaihtoehtoja lahjapaperin tilalle ja tehty kestopakettikortteja niin sitten on aika lopuksi laittaa lahjalle viimeinen silaus! Eli jos haluaa oikein panostaa niin päälle vain jotain sievää. Vaikkapa jotain seuraavista ideoista:

Pakettien koristelua - 10 ideaa  - Tai oikeastaan viisi, mutta kustakin kaksi eri versiota! Eli tuplasti kivaa!

Pakettien koristelua pompomeilla

Paperi pompom vs. lankatupsupallo

Paperinen versio syntyy silkkipaperin, pakkauspaperin tai servetin paloista. Pakkauspaperiin ei tarvinnut kuin neljä piparireunaista pyörylää (ohkaisempi materiaali tarvitsee enemmän kerroksia). Niittasin pikkuniitillä kaikki keskeltä yhteen ja nostin rypistäen reunat ylös. Helppoa kuin lumipallon teko.

Lankatupsu on taas ihan klassikko. Jämälangoista saa jo monta tupsua. Ne voi joko liimata lahjalaatikon päälle tai narun voi pujottaa tupsun läpi. Myös kaksipuolinen teippi voi pitää sopivan kokoisen pallon paikallaan, jolloin tupsua voi käyttää myös lahjan avaamisen jälkeen helposti uudelleen jossain muussa.

Pakettien koristelua ruusukkeilla

Kierrätyspaperiruusuke vs. kestoruusuke

Mitä suotta ostamaan valmiita ruusukkeita (nauhasta, jossa on aika taatusti muovia), kun voit tehdä oman mistä vain paperista! Tämä on mainoslehtisen yhdestä sivusta. Tarvitset vain 4 pitkää suikaletta ja 4 lyhyempää suikaletta. Liimaa puikkoliimalla suikaleiden päät suikaleen keskelle vastakkaisista suunnista ja kokoa kerroksittain. Pitkät suikaleet alle, lyhyet päälle. Muoto syntyy kuin itsestään. Parempaa ohjeistusta kaipaava löytää äärettömän hyviä ohjeita esim. hakusanoilla magazine gift bow.

Mutta entäpä vastaava kestoversiona? Ei isoa lankanöttöstä tähän tarvitse. Eikä aikaakaan. Mutta silti itse ruusuke kestää toooosi pitkää käyttöä. Ja muutenkin kuin vain jouluna. Katso ruusukkeen ohje luukun lopusta!

Pakettien koristelua ruseteilla

Kartonkirusetti vs. nauharusetti

Punainen rusetti, mikäs sen kauniimpi ratkaisu. Ei se aina isoa hörselöä päälleen kaipaa. Tykkäisitkö enemmän yhden kartonkikappaleen versiosta ("vain sipaisu liimaa riittää") vai kauniisti solmittavasta silkkinauharusetista? Kumpikin valmistuu ihan minuutissa max kahdessa. 

Katso rusetteihin ohjeet Instagramini puolelta, tsekkaappa sieltä iltapäivästä!

Pakettien koristelua paperitähdillä

Yksinkertainen paperitähti vs. kolmiulotteinen paperitähti

Perinteinen lumitähti on sievä ja litteä pakettikoristelija. Sillä saa myös piilotettua hyvin mahdolliset teipit tai paperin läpikuultavuuden - ihan vaihtoehto siis kaikenlaisiin kierrätettävien lahjapaperien viimeistelyyn (tai paremminkin peittelyyn).

Haitarimainen tähti on puolestaan perinteistä versioita arkkitehtoonisempi eikä kyllä muuta ylleen kaipaa. Ehkä saajan nimen ihan pienellä tähden reunaan? Katso lisää paperitähdistä 4. luukusta!

Pakettien koristelua muilla ideoilla

Jämäteippikoristeet vs. kartonkikuviot

Jos saksiminen on se sun juttus ilman liimoja, lankoja ja muita kikkailuja niin kokeileppa näitä! 

Oli se sitten korkkikontaktia tai muuta kontaktia, teippiä tai mitä vain liimatustaista, jämistä irtoaa paljon pakettien päällisiä. Niillähän voi myös merkata lahjan saajan vaikkapa nimen alkukirjaimella kirjain-pakettikorttien tyyliin kuten edellisessä kestopakettikortti-luukussa.

Tai leikkaa kuvioita kartongista - ihan mistä vain jämäjakartongista - ja koristele tusseilla. Helppoa ja yksinkertaista. 

Ja sitten se ohje!

Kestolahjaruusukkeet

Virkkaa ruusuke esim. 3 virkkuukoukulla. Mikä vain lanka käy. Ruusukkeeseen tulee yhteensä 7 nauhaa (A pituus noin 17-18 cm 4 kpl, B pituus noin 12-13 cm 2 kpl, C pituus noin 6 cm 1 kpl). 

Nauha A (4 kpl): Virkkaa 42 kjs, aloita 4. silmukasta ja virkkaa 39 puolip, tee loppuun ps. Päättele ja ompele nauhan päät kohti keskikohtaa eli taita ne kohti keskikohtaa lähes 8-muotoon, mutta jätä keskelle 2-3 cm tyhjää tilaa. Nauha B (2 kpl): Virkkaa 27 kjs, aloita 4. silmukasta ja virkkaa 24 puolip, tee loppuun ps. Päättele. Ompele nauhan päät kuten A-nauhoissa, mutta tuo päät nyt lähemmäs toisiaan. Nauha C (1 kpl): Virkkaa 12 kjs, aloita 4. silmukasta ja virkkaa 9 puolip, tee loppuun ps. Päättele ja ompele päät yhteen. Kokoaminen: Yhdistä nauhat kerroksittain. Aseta A-nauha ristikkäin toisen A-nauhan kanssa. Toista loppujen A-nauhojen kanssa. Ompele päälle B-nauhat ristikkäin ja lopuksi C-nauha keskelle. Pujota paketoinnissa lanka jonkin alimman nauhalenkin läpi.


Huomenna alkaa joulukalenterin viimeinen etappi teemalla "viime hetken ideat"

Se mitä kaikkea se taas sisältää, paljastuu vain päivä kerrallaan!

2 kommenttia:

  1. Valehtelematta joka vuosi päätän marraskuussa panostavani Joululahjojen paketointiin. Herään joululahjojen paketointiin myös joka vuosi aina liian myöhään hyvistä aikeistani huolimatta. Tässä oli kivoja ideoita, joita voisin toteuttaa muutamilla lahjoilla tänä vuonna! Lasten lahjat kääriytyvät tänä(kin) vuonna moniväriseen tonttukuvioiseen paperiin ja kimalteleviin nauhoihin �� siinä on taas kuusen alla estetiikkaa parhaillaan ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) aloita tänä vuonna parin lahjan panostamisesta - se käy vaikka viime hetkellä. Jos vaikka sitä kautta pienestä kasvaisi nälkä ensi vuoteen mennessä ja sitten halu panostaa aikaisemmin enemmän on suurempi? :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.