lauantai 11. joulukuuta 2021

11. luukku: Punottu kangassydän

Miten voi olla jo 11. luukku? Tässä jo tuntuu, että homma humahtaa maaliin ennen kuin pääsee vauhtiin! 

Mutta mitäs löytyykään tämän päivän luukusta?

Ks. tästä blogijoulukalenteri 2021: 1. Enkelikellon muodonmuutos / 2. Vessapaperihylsyistä kuusi + muita vinkkejä / 3. Askartele joulukortit kierrättäen 10 vinkkiä / 4. Pakkauspaperista jättipaperitähdet / 5. Jämälangoista makrameekuusia / 6. Paperista himmeli / 7. Pilleistä olkipukki / 8. Kranssi kahdella tapaa: Perinteinen vai moderni diy-eukalyptuskranssi? / 9. Ristipistokoristeet lankajämistä / 10. Aaltopahvista pahvipikselikoristeet

Punottu kangassydän tilkuista!

Moni varmasti muistaa perinteiset punotut paperisydämet? Yleensä punavalkoiset sellaiset. Koulussa niitä tehtiin. Taisi olla aikansa hitti vuodesta toiseen, sittemmin ehkä perinnekoriste on jäänyt unholaan (vai onko?).

Mietin tätä jo viime vuoden joulukalenterissa ja silloin toteutus ontui - mutta nyt sen oivalsin!

Ja kyllä, paperisydämen voi tehdä myös kangastilkuista! Tarvitsee vain kuusi putkea ja puolipallot päihin. 

Leikkasin putken suikaleet kokoon 6 x16 cm (3 kpl kumpaakin kangastilkkua) ja puolipalloset syv. 6 x lev. 8 cm (4 kpl kumpaakin kangastilkkua). Suikaleet putkiksi ja palloset vastakkain. Kääntö oikeinpäin ja suikaleet pallojen väliin. (Ja tässä vaiheessa voisi olla välisilitys, mutta olen niin laiska silittäjä, että skippasin. My bad.)

Sitten se hauskin osuus: punominen!

Toisaalta myös ärsyttävin osuus. Öö mitenkäs se menikään? No eihän tää voi.. Miten tää muka pysyy kasassa?

Mutta meni se ja pysyy kasassa!

Päälle jämänauhasta ripustuslenkki ja rusetti. Valmista kuuseen, ikkunaan, kranssiin - mihin vain!

Katso myös punotun kangassydämen teosta Reels-video Instagram-tililtäni! Näet siitä vaiheet kattavammin mikäli mietit, että mitenkäs tuo nyt menekään?

Aika klassikko uusissa vaatteissa. Tosin tuli siitä kyllä silti hyvin perinteinen. Ensin kaavailin mielessäni kyllä mustavalkoista sydäntä, mutta se tuntuikin tilkkulaarilla jotenkin kylmältä. Käännyin vaaleampaan, jouluisampaan ja perinteisempään. Joskus näinkin päin.

// LISÄYS:

Pitihän se sittenkin tehdä vielä se mustavalkoinen versio! 

Että jos kukaan muu ei inspiroidu joulukalenterin sisällöstä niin näköjään ainakin itse itseäni inspiroin. Tuli luukun päälle vielä "tarve" tehdä se originelliajatus sydämestä. Ja tässä syrämmessä ohitin putkituksen eli nauhaputkien tekemisen vain taittamalla reunat sisään ja tikkaamalla päältä. Kangas oli sen verran paksua, että putken kääntäminen olisi ollut ihan mahdotonta. Päältä ompelu nopeutti koko ompeluhommaa tosi paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.