tiistai 7. joulukuuta 2021

7. luukku: Pillipukki

Klassikot uusiksi -teemaviikon toinen luukku! Jos edellisessä luukussa tehtiin pillihimmeleitä paperista niin nyt vaihdetaan jokin perinteinen juttu vuorostaan pilleiksi! Että jos olkihimmeleistä tuli pillihimmeleitä (ja eilisluukussa paperihimmeleitä) niin nyt sitten olkipukki onkin pillipukki!

Ks. tästä blogijoulukalenteri 2021: 1. Enkelikellon muodonmuutos / 2. Vessapaperihylsyistä kuusi + muita vinkkejä / 3. Askartele joulukortit kierrättäen 10 vinkkiä / 4. Pakkauspaperista jättipaperitähdet / 5. Jämälangoista makrameekuusia / 6. Paperista himmeli

Mustia olkipukkeja on näkynyt viime vuosina yhä enemmän. Mielestäni ne on aika makeita, varsinkin sellaiset tooosi isot pukit. Myös ihan perinteiset olkipukit ilman värinvaihdosta. Joskus sellaisen ihan pikkuisen ruipelon olen tehnytkin. Ne hatarat muistikuvat mielessäni päätin tehdä pillipukin! Se kelvatkoon kunnes jostain löydän sellaisen oikean, ison olkipukin. Mielellään jonkun supervanhan, jolla on hieno tarina.

Pillipukki syntyi nyt himmelijutuista jääneistä jämistä. Pieni paketti, josta tuntuu vaan pillejä riittävän. Monta projektia jo näistä tehnyt aattellen, et nyt nää loppuu. Ehei. Ja eivät muuten vieläkään loppuneet.

OHJE: Pillipukki

Mitä tarvitset? 41 ohutta muovipilliä ja jämälankaa, tarvittaessa hiukan askarteluliimaa.

1. Niputa langoilla 31 pilliä tiukasti yhteen noin kolmeen jaettuna. Toinen pää saa olla vähän pidempi aluksi.

2. Jätä yksi pilli ylös hännänpääksi ja jaa loput 30 pilliä kahdeksi jalaksi. Taivuta kulmaan ja niputa langalla nilkat yhteen.

3. Leikkaa häntäpilli halki ja kolmeen suikaleeseen. Letitä suikaleet. Yritä letittää vähän kaarevaan muotoon. Solmi langalla letti yhteen.

4. Jaa 20 pilliä kahteen etujaloiksi ja jätä loput kaulaksi ja pääksi.

5. Lisää viisi pilliä kumpaankin etujalkaan ja niputa pillit yhteen nilkoista kuten takajalat.

6. Niputa lisätyt pillit myös kaulan kohdalta yhteen.

7. Jätä kaksi pilliä ylös erikseen sarviksi. Käännä muiden pillien päät kaksinkerroin pääksi ja kieputa lanka kunnolla ympärille. Vaihtoehtoisesti tee pieni pää ja niputa vain "leuan" alta pillit yhteen.

8. Leikkaa ja letitä kaarevasti sarvet kuten häntä.

9. Leikkaa jalat tasaiseksi. Muotoile vähän jalkoja ja lisää tarvittaessa peffan alle niputus. 

10. Siisti kaikki langanpäät. Langanpäät voi sulkea pyyhkäisemällä päälle hitusen askarteluliimaa.

Valmista! Kyllä siitä pukki tuli. Paitsi, että mies sanoi tätä koiraksi. No, voi se olla myös pillikoira. 

Nyt vain postausta tehdessä tuo valkoinen turpa näyttää kuin joltan pakkopaitakipsiltä päässä. Taidan mennä heti vaihtamaan langan mustaan. Samalla voisin sitä vähän lyhentää, jos se poistaisi pukin koiramaisuutta.

// 7.12. LISÄYS!

Pillipukkikoira sai vielä kasvojenkohotuksen. Poistin pakkopaitasidevirityksen, sidoin pään vain kevyesti uudelleen ja leikkasin pillit reilusti lyhyemmäksi.. PALJON PAREMPI! Nyt se myös näyttää enemmän pukilta. Olisi heti pitänyt tehdä näin, mutta joskus erehtyy mutkan kautta löytämään lopputuloksen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.