torstai 19. joulukuuta 2019

19. luukku: Hemmottelua ennen joulua.

Tuntuuko, että joulu on yhtä kiirettä? Hengitä hyvä ihminen, vähemmälläkin touhuamisella saa stressiä. Kun pysähtyy, muistaa myös nauttia. Ja hemmottele itseäsi, olet sen ansainnut!

Eli tässä ja tänään, vuorossa hemmottelulahjat! Joko itsellesi tai läheisellesi.

// Näet kaikki julkaistut joulukalenteriluukkuni tästä.
Alkuun aito hemmottelukuva kylppärin hämäisyydestä.

Siinä ne jalat lilluu ja mieli lepää. Kun on päivän seissyt, hoitanut asioita ja juossut sinne tänne ja päälle vielä kokannut kantapäät kipeäksi niin tarttee hetken olla vain. Silloin tällöin teen itselleni jalkakylvyn. Se tunne on ihana, kun saa upottaa jalkansa lämpimään veteen, ihanaa!

Yrttijalkahaude
kuivattuja lehtiä ja kukkia (kehäkukkaa)
kuumaa vettä

Tee näin: Anna kukkasten hautua kuumassa vedessä ensin yksistään 15–20 minuuttia. Sen aikana vesi jäähtyy jaloille sopivaksi. Upota jalkasi ja neuti 10–15 minuuttia.
Lahjaksi sama taipuu näin:

Tee kahvisuodatinpapereista ja vanhasta teestä pussukoita, jotka on helppo upottaa vesihauteeseen. Teelajikkeita voi myös sekoittaa ja valita vaikkapa tuoksun mukaan yhteen komboon.

Ks. alkuperäinen jalkakylpy-teepussi -postaus tästä.
Ja kun liotettu, sitten kuoritaan! Kun käyttää tätä, on kuivat kantapäät kuorinnan jälkeen niin sileät etteivät sukat pysy jalossa.

Pipariscrub eli piparkakkukuorinta 
4 dl sokeria
1 dl kookosöljyä
1 tl piparkakkumaustetta

Tee näin: Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita ainekset ja purkita puhtaaseen purkkiin. Kuorinta-ainetta ei kannata tehdä suuren suuria määriä kerralla sen säilyvyyden takia. Jos tekee lahjaksi, voi purkin säilyttää lahjan antamiseen saakka jääkaapissa.

Scrub käy niin jalkapohjille kuin muuallekin vartaloon. Kasvoille en käyttäisi, sokeri on aika karkeaa kuitenkin. Scrub tuoksuu kivalle - no piparkakkumausteelle! Jos ei siitä välitä, sen voi myös jättää pois. Myös kookos yksinään on tosi kiva tuoksu. Koostumus on myös mukavan kosteuttava.

Kylkeen sopii myös itse virkattu pesusieni tai neulottu kuorintasieni. Ks. ohjeet tästä postauksesta.
Ja kuorinnan jälkeen iho tarvitsee tietenkin kosteutta.

Tiesitkö, että kosteuttavia voiteita on superhelppo tehdä ihan kotona perusaineksista? Tässäkin tosin pätee se, ettei kannata tehdä suurta satsia kerralla. Ja spatula on hyvä, sillä saa otettua puhtaasti voidetta ilman, että joukkoon päätyy käsistä vääriä mömmöjä.

Oliiviöljyvoide
1 dl hajustamatonta tai miedosti hajustettua ihovoidetta
0,25 dl extra virgin oliiviöljyä
(15 tippaa piparminttu- tai sitruunaöljyä - mutta vain, jos voide on hajustamatonta)

Tee näin: Sekoita ainekset ja purkita puhtaaseen purkkiin. So easy! Tuoksun lisääminen ei ole välttämättä tarpeen, jos ei sitä halua. Tarkista kuitenkin et käytettävä öljy sopii ihollesi.

Ja nyt jos mietit: mitä pointtia on tehdä itse, jos jo pääaines on itsessään käytettävää voidetta? No ensinnäkin tällä se vähän "jatkuu". Tällä voi tehdä vähän köpösestäkin omasta voiteesta itselleen kivemman voiteen. Myös liian tuhtia rasvaa voi oliiviöljyllä ikään kuin notkistaa, jolloin se on helpommin levitettävää. Sillä ei ole mitään ärsyttävämpää (no okei moni asia on, mutta on tämäkin), kun väsyneenä saunan jälkeen iho huutaa kosteutta, mutta rasva on vaan niin jankkia, että se ei levity vaikka kuinka yrittäisi rantuja hioa ihoonsa!
Ja ei kahta ilman kolmatta: tämä on uusin kokeiluni, itse tehty kasvojen puhdistusjauhe!

Jaa niin että mikä vai? Kamomillapuhdistusjauhe. Käyttökokemusta ei nyt ole kovin pitkältä ajalta, mutta alkuun tuntuu aika mukavalta. Tämä ei ole jokapäiväiseen käyttöön, koska on toisaalta myös kuoriva. Mutta talvi-iholle mahtava, ei enää hilseile otsa!

Kamomillapuhdistusjauhe kasvoille
2 dl kaurahiutaleita (kyllä, ihan niitä peruspuurohiutaleita!)
2 kamomillateepussia

Tee näin: Jauha kaurahiutaleet monitoimikoneessa tai blenderissä hienoksi. Joukkoon saa jäädä pikkuisia "rakeitakin" ihoa kuorimaan. Avaa teepussit ja tyhjennä sisältö kaurajauheeseen. Sekoita ja siinäpä se. Tätä voi tehdä suuremmankin purkin kerralla, koska kosteudelta suojattuna jauhe ei vanhene.

Käyttö-ohje: Puhdista ensin meikki pois kasvoiltasi. Ota jauhetta 1 tl kämmenkuoppaan ja lisää siihen ihan pieni tilkka vettä. Sekoita "tahnaksi" (jauhe vähän turpoaa kosteudesta, kun maltat hetken odottaa), pyörittele kasvoillesi ja kaulallesi ja huuhtele pois. Rasvaa iho hyvin käytön jälkeen.

Ja jos lahjaksi, kylkeen sopivat vaikkapa virkatut meikinpoistolaput! Ks. tästä ohje kestovanulappuihin.
Ja purkkien lisäksi tietenkin teemaan sopii myös jalkapohjia hemmottelevat, hierontatossut! Ks. ohje tossuihin tästä. 
Kun on jalat kylvetetty, kuorittu ja kasvot puunattu niin kokonaisuuden kruunaa lepo päälle. Siihen auttaa myös silmälaput. Valitse täytätkö laput vanulla (unimaski) vai riisillä (kylmähaude).

Tässä kuvassa yksisarvinen ja batman - kumman sinä valitsisit? (Ohje: Kauneimmat Askartelut 4/17.)
Ekstra!

Tässäpä sulle myös valmiit pinkit etiketit (mätsäävät eilisen luukun pakettikortteihin). Nämäkin voit tallentaa ja printata omaan käyttöösi, ks. linkki näihin etiketteihin alla.
Klikkaa alla olevasta linkistä (ei kuvasta) ja tallenna PDF. Printtaa etiketit joko sellaisenaan A4-koossa sellaisenaan tai kaksi kappaletta yhdelle arkille, jolloin saat pikkuruisia etikettejä. Käytä liimalakkaa ja kiinnitä purkin reunaan tai leikkaa ja liimaa ne taustapahville, jolloin voit kiinnittää hemmottelulahjan ohjeet nauhalla lahjaan kiinni.

Vain yksityiskäyttöön sinulle.

Kuulen mielelläni mikäli otit etiketit käyttöön!

6 kommenttia:

  1. Hei, kiitos kivoista ohjeista! Muistatko, mistä olet hankkinut nuo kuvissa näkyvät purkit? Tai jos ei juuri samanlaisia purkkeja, niin mistähän tuommoisia pieniä kauniita purkkeja löytyisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, kiva ku tykkäät :) nämä ovat maustepurkkeja Tigerilta (1€/kpl), ostin ihan vasta :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Täytyykin käydä pyörähtämässä Tigerillä - miten ei tullut mieleenkään, että sieltähän näitä löytää!

      Poista
    3. Toivottavasti on jäljellä! Näitä oli kivoissa väreissä :)

      Poista
  2. hei toimiiko tuo etikettien linkki varmasti oikein? minut se vie vaan pakettikortteihin, joita ehdin tulostaa jo aikaisemmin :/ kiitos ihanista ohjeista<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, kun huomautit! :) oli lipsahtanut tähän väärä linkki, nyt korjattu ja pitäisi viedä oikeaan tiedostoon :) kiitos, mukava et tykkäät! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.