keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Makramee-avainnauha (+ OHJE)

Yhdet heipat sanottiin jo viime kuussa töissä, nyt tuli toisten heippojen aika. Eli kun kerran toinenkin työkaveri lähti kohti uutta työpaikkaa, oli myös hänelle aika sanoa: kiitos. 

Jo lähtenyt työkaveri sai pieneksi kiitoslahjaksi ja muistoksi virkatut, pienet lehtikorvakorut. Nyt lähtenyt sai avainnauhan - mitäs meni joskus aiemmin sanomaan, että minähän voisin tehdä hänelle uuden avainnauhan.. heitto jäi kytemään päähän ja siitä se idea sitten lähti.

Ks. virkatut korvakorut + ohje

Ensin ajattelin ommella avainnauhan (kuten kerran tein miehelle muokkaamalla vanhaa avainnauhaa), mutta se tuntui jotenkin ihan liian helpolta. Sitten suunnittelin virkattua avainnauhaa (kuten kerran tein lahjaksi ystävälle), mutta en päässyt sen kanssa puusta pitkälle. Sitten muistin: ai niin, makramee! Se tuntui heti hyvältä ajatukselta.

Ks. ommeltu/muokattu avainnauha / virkattu avainnauha (+ ohje).

Päädyin siis solmeiluun ja jottei mennyt malli liian vaikeaksi, pitäydyin vain pelkissä tasosolmuissa. Silloin solmuista tulee kivaa punottua kierrettä.

Langaksi valitsin muurarinlankaa, se kestää hyvin käyttöä, on kevyt ja tarpeen mukaan sen voi vaikka käsin vedessä pestäkin. Muurarinlangassa on myös mukavaa kiiltoa.

OHJE: Makramee-avainnauha

Tee näin: Leikkaa 4 m ja 1,5 m pitkät langat. Solmi ne leivonpääsolmulla lukkoon. Solmi napakoita tasosolmuja niin, että lyhyemmät langat jäävät keskelle. Venytä vaikka 20 cm välein tehdyt solmut keskilankojen ympärille eli kuljeta solmiasi solmujen päällä ja vedä lukosta poispäin. Kierteet venyvät ja työkin pitenee silmissä. 

Kun pituus on noin 45-50 cm (riippuen kuinka pitkän avainnauhan haluat), lisää lukkoon uudet 4 m ja 1,5 m langat. Ujuta yksi lanka neulalla jo tehdyn nyörin leivonpäänsolmun reunan kautta läpi, jotta nyörinpäät yhdistyvät nätisti toisiinsa reunoistaan. Toista myös uusille langoille tasosolmuja.

Ekassa kuvissa näkyy ylempänä ns. venytetyt kierteet ja sen alla ei-venytetyt. Valitse kuinka kierteisen avainnauhan haluat. Pääasia, että solmeilet yhtä pitkät punokset.

Yhdistä päät (kuva oikealla alhaalla) niin, että jätät neljä lankaa keskelle ja kaksi kumpaankin laitaan. Tee kaksi tasosolmuja sivuun jätetyillä langoilla lankanipun ympärille.

HUOM! 
Tähän avainnauhaan en lisännyt turvalukkoa, koska ko. avainnauhan saaja ei koskaan pitänyt edellistäkään avainnauhaa kaulassa, vaan kädessä, taskussa jne. Jätin turvalukon tästä sen vuoksi turvallisin mielin pois - MUTTA ehdottomasti suosittelen sen lisäämään. Jätä silloin tämän vaiheen yhdistävät tasosolmut pois ja yhdistä punosten päät turvalukon päihin, kierrä vain aukosta kaikki lankat ja jatka lankojen päiden viimeistely samalla tavalla kuin alla, väliin vain tulee aukaistava turvalukko.

Ota kaksi lankaa ja taita punosta vasten. Tee ympärille kahdella muulla langalla noin kymmenkunta tasosolmua. Tee solmut vieri viereen ja niin tiukasti kuin saat. Toista sama toiselle puolelle.

Pujota neulalla lankojen päät punoksen sisään (kuva livahti edelliseen, ks. vasen kuva alhaalla). Lopuksi leikkaa ylimääräiset lankojen pituudet pois, sulata kynttilän liekillä tai sytkärillä (nopeasti! Ja ole varovainen) lankojen päät, etteivät ne hapsuunnu. Pyyhkäise langanpään ympärille ihan ministi pikaliimaa, joka lukitsee langanpään paikalleen. Anna kuivua. Varmista, ettei lankojen päistä jää mitään hankaavaa tai terävää kohtaa ihoa raapimaan.

Valmista! Tähän meni vähän päälle tunti, kun tehokkaasti solmeili menemään. Tasosolmut ovat nopeita, kun saa lihasmuistin rytmistä kiinni eikä mieti solmuntekoa liikaa. Ja muistaa pitää aina saman aloitussuunnan. Lankojen solmeilusuunta ei vaihdu, vaan pysyy läpi työn ihan samana.

Samalla tekniikalla olen tehnyt mm. nämä makramee-rengaskorvakorut.

Ja paketointi päälle!

Ujutin avainnauhan litteään pahvikoteloon. Se oli aika hauska, koska itsellä tuli siitä mieleen ensin joku sellainen minikokoinen hifistelysuklaalevy. Vain paino ja etiketin puuttuminen kertoo, että sisältö on jotain muuta.

Kiitos työkaveri, kiitos kun olit ja kaikkea ihanaa uuteen työhön!

maanantai 25. heinäkuuta 2022

Virkatut vesimelonikorvikset (+ OHJE)

Kesäloma ohi. Se tuli ja meni. Se oli ihana, koska oli työkin kuinka kiva tahansa, kyllä lomalla on kivempaa. Aika vähän tuli tehtyä käsitöitä, mutta tein kaikenlaista muuta! Mutta koska on arki ja yritän takoa päähän, että kuitenkaan ei vielä ole syksy, esitelläänpäs nämä mehukkaan kesäiset vesimelonikorvikset!

Vähän on nyt korvispostausta toisen perään, mutta..onhan nää nyt aika hauskat, eikö?

Raikkaat, värikkäät, kevyet. Ja vaikka kesäsateen kestävät!

Tosin ei sen tarvitse olla edes vesimeloni, voihan se olla myös sitruuna, appelsiini, omena tai vaikka lime? Näissä koko on noin 4 cm, joten aika passeli korviskoko. Mut hyvin voisi myös vaihtaa lankaa paksumpaan, silloin tulee hedelmäviipaleita, jotka sopivat vaikkapa avaimenperäksi tai lasten kesäleikkeihin. 

Ohje alla.

OHJE: Vesimelonikorvakorut

Lanka: Ohutta punaista, valkoista ja vihreää puuvillavirkkauslankaa (esim. Perfect Crochet Maxi, 100 % puuvilla, 100 g = 560 m), plus pätkä mustaa kirjailulankaa. Virkkuukoukku langan ja käsialan mukaan. 

Tee näin:
Tee punaisella langalla taikasilmukka. 
1. krs: 1 kjs, 8 ks silmukkaan, yhdistä 1 ps:lla ens. s:aan. 
2. krs: Tee 2 ks jokaiseen s:aan (= 16). 
3. krs: *1 ks, 2 ks seur. s:aan*, toista *-* krs loppuun (= 24 s). 
4. krs: *2 ks, 2 ks seur. s:aan*, toista *-* krs loppuun (= 32 s). Vaihda valkoiseen lankaan. 
5. krs: *3 ks, 2 ks seur. s:aan*, toista *-* krs loppuun (= 40 s). Vaihda vihreään lankaan.
6. krs: *4 ks, 2 ks seur. s:aan*, toista *-* krs loppuun (= 48 s). 
7. krs: Taita pyörylä kahtia ja jätä langanpäät työn sisään. Virkkaa kiinteitä ketjusilmukoita pyöreän reunan ympäri. Päättele. Tee toinen samanlainen vesimelonin puolikas.
Viimeistely: Liitä vesimelonien yläreunaan välirenkaat ja korvakorukoukut.

Nämä ovat todelliset yhden kesäillan virkkaukset. Seitsemän kerrosta per korvispuoli ja reunojen yhdistäminen - ei ompelua eikä kovettamista (kuten yleensä minun virkatuissa korvakoruissa on). 

Ja kun virkkaus ei ole iso ja lankaakin kuluu vain sen verran, että vaikka taskuun mahtuisi, niin nämä on helppo virkata ulkonakin. Kun kesä kutsuu ulos, ota koukku mukaan puistoon tai parvekkeelle ja sitten vain nauti pienestä ja nopeasti valmistuvasta ulkoilmakäsityöstä!

Ohje julkaistu myös Kauneimmat Käsityöt -lehdessä nro 4/20.

maanantai 18. heinäkuuta 2022

DIY: Kuvasta korvikset

Kuvasta korvikset? Oi, kyllä - ihan mistä kuvasta vaan!

Kun aiemmin kevään puolella tein Marimekon kortista unikko-korvikset, ajattelin et samalla ideallahan sitä voi tehdä mistä kuvasta vain korvikset. Ja nyt otin ajatuksen toteutukseen!

Ks. postikortista Unikko-korvikset

Homma on vähän sama mitä edellä mainituissa Unikko-korviksissa! Tekniikka: leikkaa, liimaa ja lakkaa. Yllättävää miten vahvat korvikset saa ihan vain paperista ja pahvista/kartongista! Olen näitä nyt jonkin aikaa testikäyttänyt. On kestänyt pyöräilyt tuulessa, pienen tihkusateen (sitten alkoi satamaan enemmän ja siirsin korvikset laukkuun turvaan ihan vain varatoimenpiteenä, heh) ja hikoilun helteessä.

Ja nyt näytän miten sinäkin voit tehdä mistä vain paperille tulostetusta kuvasta omat korvikset!

DIY: Kuvasta korvikset

Tarvitset: 

- mieleisiä tulostettuja kuvia, ihan tavallinen printtaus tavalliselle kopiopaperille (HUOM! Muista tekijänoikeudet!*)
- punch-leikkureita/paperilävistäjiä tai vähintäänkin sakset ja jotain minkä avulla saat piirrettyä leikattavan muodon
- kartonkia/pahvia (sellaista mikä jämäkkää, mutta kuitenkin sellaista mistä saat paksun neulan läpi. Itse käytin korvisten mukana tulleita paksuja taustapahveja, jotka olivatkin vanerin sijaan paksua kartonkia)
- askarteluliimaa 
- askartelulakkaa/akryylilakkaa ja sivellin
- välirenkaita, korvakorukoukkuja ja korupihdit
- paksu, terävä neula

* HUOM! Käytä VAIN sellaisia kuvia, jotka EIVÄT riko tekijänoikeuksia.  Et voi siis printata esim. Marimekon kuoseja, Muumikuvia, Uhanan kangasta, jonkun taideteosta - MITÄÄN mikä ei ole vapaasti käytössä (ja se, että se on netissä, ei tarkoita vapaata käyttöä). Parasta on, jos käyttäisit itse valokuvattua ja printattua kuvaa. Toinen vaihtoehto on käyttää vapaita CC-lisenssin kuvia ilmaisista kuvapankkikuvista, joissa myönnetään vapaa käyttö ja joiden nimeämistä ei edellytetä. 

Tee näin kuvasta korvikset:

Leikkaa tai lävistä tahtomiasi kuvioita, vaikkapa palloja. Yhteen osaan aina per kaksi kuvaa, jotta saat kaksipuoliset korvakorut. Liimaa kuviot kartongille/pahville askarteluliimalla. Käytä vain kevyesti liimaa ja anna kuivua hyvin. Leikkaa pallot irti ja lävistä neulalla reunoihin välirenkaille paikat. Lakkaa kuviot kummaltakin puolelta vähintään 2-3 kertaa. Mitä useampi kerros, sitä parempi. Anna kuivua hyvin aina ennen toisen puolen tai uuden kerroksen levittämistä.

Lopuksi kokoa kuivuneet osat. Tarvittaessa puhko välirenkaiden paikat neulalla uudestaan auki. Pujota välirenkaat, yhdistä osat toisiinsa ja liitä korvakorukoukut. 

Varmista, että osat roikkuvat välirenkaissa vapaasti, jolloin korvakorut roikkuvat korvissa nätisti ilman, että menevät korvissa vinksalleen. Tähän auttaa se, että katsoo neulalla reikiä tehdessä tarkkaan välirenkaiden paikat - ja se, että ottaa oikeankokoiset välirenkaat.

Näistä tuli niin kivat kesäkorvikset! Olenkin kaivannut jotain violettia koruvaihtoehtoihin. Nämä sopivat väritään niin hyvin yhden kesämekkoni kanssa yhteen.

Ja samaan syssyyn tein myös toiset kukkakorvikset! Otin näihin muotokieleksi samat pallot (yritin kyllä neliötäkin, mutta pyöreä pallo oli parempi) ja saman kolmen pallon rytmin. 

Jos kokeilet tehdä, kuulisin mielelläni miten onnistui ja mistä kuvista korvikset teit!

Tässähän on kuitenkin ihan loputtomat mahdollisuudet.. itse jo mietin, että syksyllä olisi ihanat vastaavat korvikset syyslehdistä tai vaikka sadepisaroista tai mikseipä vaikka kärpässienistä! Vielä ihanemmat tulisi, jos tekisi korvikset jostain omasta luontokuvasta.. Hetkinen, miksi puhun ja ajattelen syksyä ja ruskaa - nythän on vielä KESÄ ja kesäkukkasten aika!

maanantai 11. heinäkuuta 2022

Virkattu mansikkakori (+ OHJE)

 

Parasta kesässä mansikat? Oi, kyllä! Yksi kesän ehdottomasti makein juttu (kirjaimellisesti) ovat tuoreet mansikat, siitä ei asia muuksi muutu.

Paitsi, että nyt mansikat muuttuivat myös virkatuiksi mansikoiksi! Tässä on söpö mansikkakori!


Pulleat mansikkarivit koristavat tätä pientä säilytyskoria. Virkatut mansikat voivat alkuun näyttää monimutkaisilta, mutta mansikkakerrokset syntyvät melkoisen helposti ihan vain pylväillä ja kiinteiden silmukoiden vaihtelulla. Ensin pylväillä kasvatetaan silmukkamäärää ja sitten lehtivihreällä nidotaan pylväät yhteen – yllättävän helppoa!

Jos et usko, kokeile itse - alta löydät ohjeen!

OHJE: Virkattu mansikkakori

Lanka: Punaista, vihreää ja valkoista puuvillajämälankaa (tässä mm. Hjertegarn Bom-Mix, Drops Safran). Virkkuukoukku: Langan ja käsialan mukaan (esim 3). 

Vinkki! Voit tehdä korin haluamassasi koossa, korin ei tarvitse olla näin söpön pieni. Jatka pohjan lisäyksiä kunnes pohja on halutun kokoinen. Mansikkarivit sopivat mihin vain kunhan silmukkamäärä on 4-jaollinen. 

Tee näin: Aloita valkoisella langalla. 
1. krs: Tee taikasilmukkaan 1 kjs + 8 s, sulje krs ps:lla. 
2. krs: Tee 2 ks jokaiseen s:aan, sulje krs ps:lla (= 16 s). 
3. krs: *1 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla (= 24 s). 
4. krs: *2 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla (= 32 s). 
5. krs: *3 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla (= 40 s). 
6. krs: 1 ks jokaiseen s:aan, sulje krs ps:lla. Tai jos pohjasi ei vielä kaipaa tasauskierrosta, voit jatkaa suoraan seuraavaan krs:een. Voit tehdä tasauskerroksen tarvittaessa myöhemmin. 
7. krs: *4 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla (= 48 s). 
8. krs: *5 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla (= 56 s). 
9. krs: *6 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla (= 64 s). 
10. krs: *7 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla (= 72 s). 
11. krs: 1 ks jokaiseen s:aan, sulje krs ps:lla. 
12. krs: 1 ks jokaiseen s:n takareunaan, sulje krs ps:lla. 
13. krs: 1 ks jokaiseen s:aan, sulje krs ps:lla. 
14. krs: Virkkaa mansikkakerros. Ota työhön mukaan punainen lanka ja vaihda väriä aina edellisen pylvään viimeisen langanvedon kohdalla. Virkkaa valkoisella langalla 3 kjs, 2 p, punaisella langalla 5 p samaan s:aan. *3 p valkoisella, 5 p samaan s:aan punaisella*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla. 
15. krs: Virkkaa “supistava” lehtikerros. Jätä punainen lanka odottamaan ja ota tilalle vihreä lanka. Virkkaa valkoisella 3 ks, vaihda lanka vihreään 3. ks:n langanvedon kohdalla. Poimi vihreällä langalla 1 lankalenkki koukulle jokaisesta seuraavasta 6 s:sta. Vedä valkoinen lanka kaikkien koukulla olevien 7 vihreän lankalenkin läpi. Tee 1 ks jokaiseen edellisen krs:n valkoiseen pylvääseen. *6 lankalenkkiä vihreällä, 3 ks valkoisella*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla. 
16. krs: Toista mansikkakerros kuten 14. krs, mutta aloita 3 kjs:lla, *5 p samaan s:aan punaisella, 3 p valkoisella* toista *-* kunnes jäljellä on 3 s. Virkkaa 5 p samaan s:aan punaisella, 2 p valkoisella, sulje krs ps:lla. 
17. krs: Toista lehtikerros kuten 15 krs, mutta aloita 1 ks:lla, *6 lankalenkkiä vihreällä, 3 ks valkoisella*, toista *-* kunnes jäljellä on 3 s. Virkkaa 6 lankalenkkiä vihreällä, 2 ks valkoisella, sulje krs ps:lla. 
Toista mansikka- ja lehtikerroksia kunnes korin korkeus on mieluinen. Mansikan pylväät tulevat aina edellisen krs:n keskimmäiseen valkoiseen ks:aan. Tee lopuksi viimeistelevä kerros valkoisella langalla, 1 ks jokaiseen s:aan. Päättele.

Ja jämistä voi tehdä korille mätsäävän mansikkaisen alusen. Tästä saisi myös helposti pöytätabletin tai liinan, kun lisäät pohjavärillä kerroksia ennen mansikkareunusta. 

OHJE: Virkattu mansikka-alunen

Tee näin: Aloita valkoisella langalla. 
1. krs: Tee taikasilmukkaan 1 kjs + 8 s, sulje krs ps:lla. 
2. krs: Tee 2 ks jokaiseen s:aan, sulje krs ps:lla (= 16 s). 
3. krs: *1 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla (= 24 s). 
4. krs: *2 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla (= 32 s). 
5. krs: *3 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla (= 40 s). 
6. krs: 1 ks jokaiseen s:aan, sulje krs ps:lla. 
7. krs: *4 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla (= 48 s).
8. krs: Virkkaa mansikkakerros. Ota työhön mukaan punainen lanka ja vaihda väriä aina edellisen pylvään viimeisen langanvedon kohdalla. Virkkaa valkoisella langalla 3 kjs, 2 p samaan s:aan, 1 p, punaisella langalla 5 p samaan s:aan. *1 p, 2 p samaan s:aan, 1 p valkoisella, 5 p samaan s:aan punaisella*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla. 
9. krs: Virkkaa “supistava” lehtikerros. Katkaise punainen lanka ja ota tilalle vihreä lanka. Virkkaa valkoisella 4 ks, vaihda lanka vihreään 4. ks:n langanvedon kohdalla. Poimi vihreällä langalla 1 lankalenkki koukulle jokaisesta seuraavasta 6 s:sta. Vedä valkoinen lanka kaikkien koukulla olevien 7 vihreän lankalenkin läpi. Tee 1 ks jokaiseen edellisen krs:n valkoiseen pylvääseen. *6 lankalenkkiä vihreällä, 4 ks valkoisella*, toista *-* krs loppuun, sulje krs ps:lla. 
10. krs: Virkkaa viimeinen krs vain valkoisella. *4 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* krs loppuun. Päättele.

Ohjeet julkaistu Kauneimmat Käsityöt -lehdessä nro 5/2021.

tiistai 5. heinäkuuta 2022

Koiralle pitaleipäpeti vol. 2

Sanokaa moi Coralle

Läpi blogivuosien aika ajoin koirani on vieraillut postauksissa ja myös käsitöissä. Cora on jo kunnioitettavat 15,5 vuotta. Tämä helle ei tee enää muuten virkeälle koiravanhukselle hyvää. Eikä varsinkaan se, että Cora kääpiöpinsereille tyypilliseen tyyliin niin kovasti aina haluaisi nukkua peiton alla. Viltin päällä ei tule uni, tarvitsee jotain pimeää mihin käpertyä.

Kuvakansioista löytyy paaaljon kuvatodisteita läpi vuosien. Oli se viltti, täkki taikka vaikka sohvalle unohtunut neuletakki, Cora on sen alla nukkumassa. Usein niin, että häntä tai yksi tassu vilvoittelee peiton ulkopuolella - mikä on hyvä merkki, että täällä ollaan, älä vain istahda päälle!

Nyt helteellä on mummokoira välillä väkisin mennyt levolle vilttinsä alle ja sitten kohta tullut sieltä pois ihan kekäleenä ja huohottaen. Piti ottaa paksut viltit karenssiin, ne eivät enää nyt kesällä käy. Jotain kevyempää pitää olla mummolle!

Joten eikun kierrätetään ja ommellaan koiralle sellainen!

Ja sopivasti mieheltä poistui käytöstä pierukalsarit eli tuhannen puhki kulutetut colleget. (Ja nyt joku aattelee et ei taas näitä pieruhousujuttuja!) 

Aika pitkään se näitä vielä käytti (no koska kuulemma ihan parhaat), mutta nyt niiden takamukseen tuli oikeasti reikä, kun college oli jo niin hiuti (eli ohueksi kulunut). Ajattelin, että näistähän kierrätän koiralle "kesäpeiton", kun eihän nämä muuhun enää sovellu. Kirpparille ei voi lahjoittaa (no ei todellakaan), Oulussa ei vielä ole vaatetekstiilikeräystä (syksyllä pitäisi alkaa, jee!), kangas on niin polvista venynyt ja takaa kulunut, että ei näistä oikein mitään järkevää saa ommeltua. 

Malliksi ja ideaksi olin pitaleipäpetin (mikä muuten meillä arjessa on jostain syystä ollut vuosia jo taco?), jonka ompelin Coralle viltistä ja tilkuista jo enemmän kuin puolivuosikymmentä sitten. Se on edelleen käytössä, joskin jos vähän rispaantuneena. Mut sanomattakin selvää, että tuokin on liian kuumana peitteenä nyt karenssissa ja saa palautua käyttöön vasta, kun kaamos on juhannusta lähempänä.

Ks. postaus Koiran pitaleipäpeti + ohje

Collegehousujen sisäsaumat auki ja leveimmästä kohtaa kaksi vajaata palloa. Kaarevat sivut yhteen ja suoran reunan eli sisäänmenoaukon huolittelu nurjalle. Eli ihan samoin kuten em. pitaleipäpeti, mutta ilman vilttivuorta. Pelkkä kulunut college. Kuluneisuus ei koiraa haittaa. Saatika se, että keskellä kulkee poikkisauma.

Toisin sanoen, tämä on ihan vaan musta pussi. Mietin kyllä, että onko yhdestä pussista nyt aihetta kokonaiseksi postaukseksi, mutta ihmeen monta kuvaa ja sanaa tästä sai irti, vaikka valmista tuli alle viiden minuutin.

Mutta vinkkinä muillekin, jos siellä on muitakin ns. luolakoirien omistajia, jotka saattavat kenties tuskailla saman tahdon-nukkua-koloon-tunkeutuneena-väännön kanssa näin kesähelteillä. Tällainen yksinkertainen pussi voi olla toimiva ratkaisu. Toimii myös erittäin hyvin, jos tarvitsee reissuun lähteä! Meillä kun on aina pitänyt olla  koiralle oma tuttu viltti tai sitten pitaleipäpeti mukana, jotta koira tietää vieraisillakin missä on oma paikka rauhoittua. Tämä collegepussi ei veisi paljoa tilaa laukussa!

Ei muuten vierastanut tätä uutta kevyt-pitapeittoa (vai kesä-tacopussia?) yhtään. Katsoi vain, että jahas, tämmöinen homma ja eikun sisään ja nokosille! Olen varma, että tuo otus on varmasti ollut joku pussieläin edellisessä elämässään! Pussissa se tuhisee nytkin tyytyväisenä. Ja yksi tassu ulkona tietenkin kuten kuvassa.