maanantai 30. joulukuuta 2019

DIY: Vuosikymmenen panta.

Joulu meni ja flunssa tuli.

Nyt alkaa taas olo normalisoitumaan ja teki mieli jo vähän jo askarrella. Huomenna tuskin on vielä vointia sen suurempaan juhlintaan, mutta pistetään nyt edes juhlapanta päähän - vaihtuuhan sentään ihan uusi vuosikymmen!

Tein samalla ohjeen, kuinka vähistä materiaaleista saa nopsaan juhlapannan uuden vuoden juhlintaan.
DIY: Uuden vuoden hiuspanta

Tarvikkeet: Kartonkipala, jämäpala mieleistä sisustuskontaktia, sakset, hiuspanta, nitoja - ihanan vähän tarvikkeita, eikö! 
Tee näin:

Leikkaa kontaktista kaksi kakkosta ja kaksi nollaa. Teippaa numerot kartonkin yläreunaan. Leikkaa numerot kartongista niin, että numeron alas jää hiuspannan levyinen kaistale ja sen alle hiuspannan ympäri yltävä suikale. Taita yksi numero kerrallaan hiuspannan ympärille, jätä kontaktin reuna hiuspannan reunaa vasten ja tuo suikale taakse. Vedä kontaktia alareunasta vähän pois (lähtee hyvin irti) ja niittaa suikaleen kohdalta lähelle pantaa. Numeron pitäisi jäädä hiuspannan ympärille suht napakasti. Paina kontaktinreuna takaisin paikoilleen. Pujota valmiit numerot pantaan - valmista!
Tämä on hyvä ja helppo asuste juhlintaan, koska numerot eivät jätä jälkiä hiuspantaan. Numeroita voi myös uusiokäyttää seuraavat kymmenen vuotta, jos vain täydentää aina vikaa numeroa uuteen, heh.
Sitten vain asetellaan numerot päähän ja painetaan mieleen: kohta on todella uusi 20-luku! Ja niistetään samalla nenää ja mietitään, et josko sitä tänään jaksaisi pestä tukkansa.. Ja muistetaan: ai niin, ne lahjapostaukset! Palataan vuoden 2019 lahjapankkiin ensi vuoden puolella!

Hyviä viimisiä tämän vuoden kässähetkiä! Mikähän ois vuoden eka kässä?

tiistai 24. joulukuuta 2019

24. luukku: Hyvää joulua!

24. joulukuuta, se on virallisesti jouluaatto ja joulukalenterin viimeinen luukku!

Koska tänään viimeistään rauhoitutaan, rauhoitetaan myös viimeinen luukku. Tässä alla kaikki joulukalenterin luukut - vielä ehtii sieltä jotain poimimaan, jos joulukäsitöihin tänään liikenee aikaa.

(24. luukku: Tämä postaus)
Tämän joulukakun (jonka tein jo viikonloppuna) myötä toivotan kaikille lukijoilleni ja luukkuja kurkkaille erittäin hyvää joulua - olkoon se jokaisella mahdollisimman hyvä ja rakkautta täynnä.

Joululahjapostauksia tulossa jälleen joulupyhien jälkeen!

maanantai 23. joulukuuta 2019

23. luukku: Printattava joulupeli.

Tokavika luukku! Kohta se loppuu!

Näin aatonaattona minulla on teille vielä yksi pieni puuha, vähän ajanvietettä. Jos printteri toimii niin eikun tulostamaan!

// Näet kaikki julkaistut joulukalenteriluukkuni tästä.
Tykkään kaikinlaisista bingoista, bilepeleistä ja pikkutouhuista, jotka eivät vaadi kummosia sääntöjä ja täydentävät kivasti kilpailuviettiä. Tykkään pitää muille leikkimielisiä tietovisoja ja pelejä. Siksi loin tämmöttisen joulun sanahaun!

Siinä on alla sanat, jotka löytyvät, mutta menevätkö ne mihin suuntaan, ristiin, suoraan vai rastiin? Sanahaulla voisi hyvin ottaa perheen kesken nopeuspelin - kuka löytää kaikki sanat ekana?
Klikkaa alla olevasta linkistä (ei kuvasta) ja tallenna PDF. Printtaa A4-koossa sellaisenaan tai kaksi samalle paperille.

Vain yksityiskäyttöön sinulle.

Muista myös vuoden 2017 joulukalenterin joulubingo! Se toimii myös pienemmille lapsille jouluna pahimpiin joulutärinöihin ennen joulua. Voi bongailla kotoa jouluasioita ja keskittyä joulufiilikseen bingon kautta. Myös tämä bingo on edelleen printattavissa, saat tallennettua sen tästä postauksesta.

sunnuntai 22. joulukuuta 2019

22. luukku: Kun ei mene kuten strömssössä.

Kun on enää pari yötä jouluun, on aika rauhoittua. Nyt ei enää askarrella, vaan lopetetaan se suorittaminen. Todetaan, että onko sillä väliä, jos ei ole kaikki täydellistä?

Nyt tulee luukku nimeltä joulun epäonnistumiset.
(Kuvassa valotonttulakki-fail, siitä lisää alempana.)

Ihan vain, koska olen tullut siihen tulokseen, että kovin on joulun odotukset (myös kässäilyssä!) aina korkealla. Ja sitten, kun odotukset eivät täyty, petytään. Ei mene kaikki kuten strömssössä, kaikki ei tuoksu kanelilta ja koko ajan ei ole kivaa. Ja siksi tämä luukku. Aina ajoittain myös postaan muista FAIL-kategorian kässäilyistä. koen, että bloggaajillakin on velvollisuus laskea rimaa alas ja kertoa, että on ok, jos kaikki ei ole täydellistä. Se on vain elämää, kaikki epäonnistuu joskus - myös jouluna!

// Näet kaikki julkaistut joulukalenteriluukkuni tästä.
"Joulukoti on puhdas ja siisti."

No ei ole, ei. Kuvassa autenttinen näky: kämppä keittiötä myöten kaikki tasot täynnä tavaraa. Purkkeja, joulumausteita, arjen juttuja ja muut roinaa. Mikähän siinä onkin, että just jouluna sekamelska vain yltyy? En siivoa jouluna kaappeja, koska joulua ei niissä vietetä, mutta entä jos se yleisjärjestykään ei pysy yllä? Se siitä joulusiivouksesta. Jos nyt ees imuroida ehtisi.
"Lahjat on etukäteen paketoitu ja odottavat nätisti kuusen alla."

Jotain siellä on, mutta ainakaan nättejä paketteja. Laatikoita, kasseja, paketointitarvikkeita kyllä, mutta ei lahjoja kääreissään. Piparilootaa näkyy olevan (miksi, mitä se tuonne eksyi?) ja näköjään koirakin on jättänyt lelurottansa joukkoon. Ei kaunis näky. Joka vuosi sama homma. Kova tahtotila, mutta lopulta ne paketit päätyvät kuusen alle aattoa edellisenä iltana tai joskus ei ollenkaan vaan suoraan paketointipöydästä saajalleen. Vielä joku joulu ne on kuusen alla kauniisti odottamassa..!
"Kaikki kässät onnistuu ja on niin nättiä että."

Tai sitten ei, vaan hommat menee rikki juuri viimeisen osan kohdalla. Aika monta juttua tämänkin joulukalenterin aikana on mennyt uusiksi, koska homma ei vain toimi. Materiaali loppuu tai onväärä tekniikka, huono ommel tai kuivunut liima - kaikki on mahdollista, koska ei ole joulukässäilyä ilman epäonnistumisia.
"Kaikki ideat toimii ja on niin mahtavaa, ai että."

Sen piti olla hyvä idea - toteutus vaan ei onnistunut! Tässä tuorein epäonnistumiseni. Noloa, mutta menkööt. Sen piti olla valot sisältävä hassunhauska tonttulakkipanta-asia. Mutta lakista tuli liian korkea, ledit liian harvat ja koko homma tuntui vain päässä typerältä. Led-valojen patterit lakin sisällä olivat myös niin paivavat, että ne kiepauttivat tonttulakin alas pienestäkin liikkeestä. Että, jos jouluna haluaa parantaa ryhtiään, tämä "kirja-tasapainoilu-pään-päällä"-imitaatio toimii siinä hyvin, muuten ei sitten lainkaan.
"Leivon kaikkea ihanaa ja kaikki onnistuu täydellisesti."

Vaan sitten tortut palaa, kakut kaatuu ja piparit hajoaa (kaikki nämä koettu eri jouluina). Eräs joulu pistin kakkuun suolaa sokerin sijaan. Ai, että tuli hyvää. Not. Silloin sai kyllä taas leikkiä oman elämänsä master chefiä ja miettiä aloittaako koko homman alusta vai mitä muuta keksii tilalle, kun kello käy ja jotain hyvää pitäisi saada uunista ulos.

Kuvassa männävuosien "piparkakkutalo". Toki on ollut onnistumisiakin, mutta tämä oli kyllä sellaista liisteriä, että voi olkoon. Pistin kuitenkin lopulta esille, vaikka ei kasassa pysynytkään ja nimesin sen "piparkakkutaloksi Tsernobylistä". Sieppas, että ei tullut nättiä tönöä, mutta huumorilla siitä selvisi.
"Saan tehtyä kaiken ja ajoissa."

Utopinen ajatus, joka ei koskaan toteudu. Aina jää jotain tekemättä. Tänä vuonna tekemättömien asioiden listalle jäi muun muassa omasta taikinasta tehdyt piparit, postitettavat joulukortit ja muun muassa tämä valokupu-setti, jonka raahasin kotiin Tampereen kädentaitomessuilta asti. Niin himoiten ostin ja hillosin joulukuuhun asti. Sitten, kun avasin lopulta paketin, ei se enää tuntunutkaan kivalta askartelulta.
Siis kattokaa noita paperitaloja! Kuka hullu saa viilleltyä kaikki ikkuna-aukot? Ihan täysi mahdottumuus, välit ovat ihan liian pienet. Aloin tekemään omia isompia aukkoja ja meni kyllä niihinkin hermot. Jääköön, jatkan hommaa noin 11 kuukauden kuluttua. Tulee se joulu ensi vuonnakin.

Että silleen, ei mene kaikki niinkuin olettaisi ja odottaisi. Kaikki ei ole täydellistä, ei oikeassa elämässä eikä blogin luukuissa.

Onkos teillä myös tekemättömyyksiä, epäonnistumisia ja muita feilauksia? Vai olenko se vain minä?

lauantai 21. joulukuuta 2019

21. luukku: Kymmenen joulun pika-ideaa.

Kolme yötä jouluun! Kun kello käy ja aika loppuu, ei enää mitään suurta joulukässää tehdä. Mutta jos jotain pientä tekisi mieli niin tässä kymmenen jouluista ideaa.

// Näet kaikki julkaistut joulukalenteriluukkuni tästä.
1/10: Tontuta koristeet

Ei tarvitse välttis erikseen joulukoristeita, voi tehdä ihan ympärivuotisesta koriste-esineestä helposti jouluisan ihan lisäämässä sille tonttulakin. Leikkaa huovasta kartio, liimaa takaseinä ja pistä valitsemasi hahmoasian päähän. Tässä DAS-massasta tekemäni linnut (ks. postaus) saivat tonttulakit.

Myös "minilumipallolyhty" on tehty itse helmimassasta.
2/10: Karkkikeppijuomaa

Nämä oli hauskat! Yllättävän hupaisa palkinto myös vaikkapa joulupelin palkinnoksi. Ne ovat tonttujen juomaa (eli vodkaan liotettua karkkikeppiä - maku oli aika tonttuisan veikeä!). Ks. lisää tästä postauksesta.
3/10: Tonttulakit kierrättäen

Jos kävi hupsit ja tonttulakit menivät vuoden aikana hukkaan tai yllättäen kaapissa kutistuivat niin uutta ei tarvitse ostaa. Valitse vain punainen puuvilla/trikookangas - tai vielä parempi, jos löytyy käytöstä pois jäänyt punainen paita! Siihen valkoinen tilkkuresori ja tupsu hiippaan - lakki on valmis. Ks. kierrätysommelluista tonttulakeista lisää tästä postauksesta. 
4/10: Virkatut minisukat

Jos kuusen oksat näyttävät tyhjiltä, virkkaa niihin sukkia jämälangoista! Hauskat sukkaset valmistuvat sukkelaan ja sopivat myös raidallisina versioina. Ks. virkkkausohje minisukkiin tästä postauksesta. 
5/10: Hamahelmistä tähdet

Jos virkkaus ei ole sinun juttusi, ehkä hamahelmet ovat - ainakin niiden kanssa on pakko vähän joulustressirauhoittua ja keskittyä tai muuten ovat helmet pitkin lattioita. Näiden kuusenkoristeiden tekeminen sopii myös lapsille. Ks. tähtien esittelypostaus tästä.
6/10: Tupsukorvakorut

Joulu tupsutellen! Söpöt pienet palloset eivät paljoa lankaa tarvitse, vähän vain sorminäppäryyttä. Ketjuun roikkumaan ja tonttuilemaan. Helppotekoisiin joulukorviksiin ohje tässä postauksessani. // Katso myös nämä 2. luukun joulukorutyylit ohjeineen.
7/10: Nopeat joulupurkit

Tehokas tapa luoda lisää joulutunnelmaa: pikateippaus! Käytä ihan koristeteippiä tai sisustuskontaktipaloja. Lisää petteripunakuononeniä ja sarvia sekä kuusia yllättäviin paikkoihin. Veikeitä yksityiskohtia, jotka saa joulun jälkeen myös helposti pois: eikun repäisu ja joulu on poissa!
8/10: Piparialuset

Virkkaa tai askartele huovasta piparilasinalusia. Söpöt piparit eivät lihota tai vanhene. Näiden virkattujen alusten ohje löytyy Kauneimmat Käsityöt joulunumerosta 7/19.
9/10: Modernit minikuuset

Minimalistiseen joulukotiin sopivat myös nämä pelkistetut kuuset. Tee tulitikkuaskin kokoisena tai leikkaa isommasta pahvista suurempi pöytäkuusi! Nämä rakentuvat limittäisen loven päälle, joten "avattuna" menevät litteään tilaan joulun jälkeen - eivät vie paljoa mitään säilytystilaa! Ks. lisää minikuusista tästä postauksesta. 
10/10: Kolmiulotteiset kuusi-lautasliinarenkaat

Tämä on niin vanha idea, etten muistanut tällaisia koskaan tehneeni! Blogin alkuvaiheina ompelin (kyllä, näissä tarvitaan ompelukonetta!) kartongista lautasliinarenkaita. Nämä ovat kyllä aika hauskat. Ks. ohje lautasliinarenkaisiin tästä. 
+ Ekstra!

Muista myös viimeistellä neule- ja ompelutyösi ennen paketointia ja lisää niihin lahjavyötteiden avulla lämpimät terveiset sekä pesu- ja huolto-ohjeet. Ks. printattavista lahjavyötteistä lisää tästä postauksesta.

perjantai 20. joulukuuta 2019

20. luukku: Kymmenen paketointivinkkiä

20. luukku - ja joululoma! Niin ansaittu loma, se alkaa just än-tee-nyt!

Mutta ensin sitä katsotaas mitä kalenteriluukusta löytyy: paketointivinkkejä!

// Näet kaikki julkaistut joulukalenteriluukkuni tästä.
1/10 Paketointivinkki: Kääri silkkipaperiin

Lisää ripaus luksusta silkkipaperilla. Kerään aina kaikki saamani silkkipaperit talteen ja käytän niitä paketoinnissa. Kääri ensin silkipaperiin ja sitten vasta lahjapaperiin. Silkkipaperi myös suojaa lahjaa ohuen lahjapaperin alla.
2/10 Paketointivinkki: Kääri sellaisenaan

Tai jätä turha silkkipaperihienostelu ja jätä se lahjapaperikin - kääri pelkkään silkkipaperiin! Se taipuu rypistettynä mihin muotoon vain ja sopii erityisesti "möykky"lahjoihin, joss ei ei juuri ole kulmia. Kääntele päälle ja solmi narulla - kokonaisuus on kodikas ja oikeastaan aika soma.
3/10 Paketointivinkki: Hyödynnä tekstiilit

Oli se sitten kangastilkku tai lahjaksi annettava tyynyliina - käytä sitä paketointimateriaalina! Tässä kuvassa huivi, joka meni sekä lahjaksi että lahjapaperin korvikkeena. Tekstiili toimii erityisen hyvin myös lasia tai keramiikkaa tai muuta särkyvää niin kangas suojaa lahjaa kolhuilta, etenkin jos moninkerroin pystyy taittelemaan. Silloin ei tarvitse muuta toppausta lahjan ympärille.
4/10 Paketointivinkki: Entäs sitten narut?

Ei sen tarvitse olla kertakäyttöistä lahjapaperinarua. Myös mikä vain naru, nyöri tai kangas käy. Minä myös kierrätän kaikki saamani pitkät lahjanarut pienempiin paketteihin. Hyvin voi uusiokäyttää!

Kuvassa näkyvät pakettikorit voi printata itselleen käyttöön tästä. // Ks. myös uudet versiot tästä.
5/10 Paketointivinkki: Pujota läpi

Joskus muistan kaverin tuskaileva sitä, että hän "ei koskaan saa pakettikortteja nätisti". Eli joko jäävät ruttuun tai roikkuvat liian kaukana tai unohtuvat kyydistä kokonaan. Tee näin: elä kiedo, vaan pujota! Etenkin litteissä paketeissa ovat nättejä, kun vain "liukuvat" nauhan kyydissä. Ei takerru, ruttaannu tai mitään muutakaan. Simppeliä.

Plussana myös iso pukinparta! Leikikästä pitää olla, heh.
6/10 Paketointivinkki: Askartele tai kierrätä kukkia

Jos rusetit, kihartamiset ja solmimiset eivät ole sinun juttusi, liimaa päälle vain yksi koriste, joka päihittää paperinauhapallot ja muut mennen tullen. Koristeluun voi hyvin uusiokäyttää monet koristeet ja askartelut.

Ks. ohje paperitähtöseen tästä.
7/10 Paketointivinkki: Tee laatikosta kaunis

Jos käytössäsi on lahjarasia, jonka voisi saaja pitää säilytyksessä lahjan avaamisen jälkeen, tee siitä uniikki. Koristele, maalaa tai vaikka kirjaile. tämä on tiukkakierteisellä, ohuella puuvillalangalla "kirjottu" lahjarasian kanteen.
8/10 Paketointivinkki: Teippaa tarralla

Tämä on "kirjakaupan" tyyli. Parina jouluna joskus muinoin olin paketoimassa ja ohjeistus oli, ettei saanut tehdä kiharruksia, vaan sen sijaan laitettiin nauhan päälle tarra. Eli nauhaa vain vähän ilman solmuja ja päälle tarra - tai koristeteippi. Tämä tyyli sopii erityisen hyvin muuten postitettaviin lahjoihin. Mitä sitä suotta tekemään muhkeita viimeistelyjä, kun linttaan menee kuitenkin? Tässä tyylissä ei mikään litisty postituksen aikana.

Ks. printattavat tarrapohjat tästä.
9/10 Paketointivinkki: Miten lahjakortit?

Jos lahja onkin pieni lahjakortti ja haluat paketoida sen muuhun kuin tavalliseen kirjekuoreen, voit hyvin tehdä sille kartongista pienen kotelon - vaikkapa tällä mallilla! Tyyli on vapaa. Kuoren voi sinetöidä tarralla, koristeteipillä tai kolmiulotteisimmin vaikkapa nauhalla ja rusetilla.
10/10 Paketointivinkki: Askartele minilaatikko

Jos ei löydä valmiiksi pieniä rasioita, niitä on myös helppo leikata itse pahvista tai kartongista. Mittaa vain tarvittava laatikon pohja ja kuinka paksu lahja on. Taittele sisään ja teippausta päälle. Kun on särmät kulmat, on pienikin lahja helppo paketoida.
Tässäpä kymmenen pientä vinkkiä paketointiurakkaan!

Vielä neljä kalenteriluukkua jäljellä, sitten on joulu.

torstai 19. joulukuuta 2019

19. luukku: Hemmottelua ennen joulua.

Tuntuuko, että joulu on yhtä kiirettä? Hengitä hyvä ihminen, vähemmälläkin touhuamisella saa stressiä. Kun pysähtyy, muistaa myös nauttia. Ja hemmottele itseäsi, olet sen ansainnut!

Eli tässä ja tänään, vuorossa hemmottelulahjat! Joko itsellesi tai läheisellesi.

// Näet kaikki julkaistut joulukalenteriluukkuni tästä.
Alkuun aito hemmottelukuva kylppärin hämäisyydestä.

Siinä ne jalat lilluu ja mieli lepää. Kun on päivän seissyt, hoitanut asioita ja juossut sinne tänne ja päälle vielä kokannut kantapäät kipeäksi niin tarttee hetken olla vain. Silloin tällöin teen itselleni jalkakylvyn. Se tunne on ihana, kun saa upottaa jalkansa lämpimään veteen, ihanaa!

Yrttijalkahaude
kuivattuja lehtiä ja kukkia (kehäkukkaa)
kuumaa vettä

Tee näin: Anna kukkasten hautua kuumassa vedessä ensin yksistään 15–20 minuuttia. Sen aikana vesi jäähtyy jaloille sopivaksi. Upota jalkasi ja neuti 10–15 minuuttia.
Lahjaksi sama taipuu näin:

Tee kahvisuodatinpapereista ja vanhasta teestä pussukoita, jotka on helppo upottaa vesihauteeseen. Teelajikkeita voi myös sekoittaa ja valita vaikkapa tuoksun mukaan yhteen komboon.

Ks. alkuperäinen jalkakylpy-teepussi -postaus tästä.
Ja kun liotettu, sitten kuoritaan! Kun käyttää tätä, on kuivat kantapäät kuorinnan jälkeen niin sileät etteivät sukat pysy jalossa.

Pipariscrub eli piparkakkukuorinta 
4 dl sokeria
1 dl kookosöljyä
1 tl piparkakkumaustetta

Tee näin: Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita ainekset ja purkita puhtaaseen purkkiin. Kuorinta-ainetta ei kannata tehdä suuren suuria määriä kerralla sen säilyvyyden takia. Jos tekee lahjaksi, voi purkin säilyttää lahjan antamiseen saakka jääkaapissa.

Scrub käy niin jalkapohjille kuin muuallekin vartaloon. Kasvoille en käyttäisi, sokeri on aika karkeaa kuitenkin. Scrub tuoksuu kivalle - no piparkakkumausteelle! Jos ei siitä välitä, sen voi myös jättää pois. Myös kookos yksinään on tosi kiva tuoksu. Koostumus on myös mukavan kosteuttava.

Kylkeen sopii myös itse virkattu pesusieni tai neulottu kuorintasieni. Ks. ohjeet tästä postauksesta.
Ja kuorinnan jälkeen iho tarvitsee tietenkin kosteutta.

Tiesitkö, että kosteuttavia voiteita on superhelppo tehdä ihan kotona perusaineksista? Tässäkin tosin pätee se, ettei kannata tehdä suurta satsia kerralla. Ja spatula on hyvä, sillä saa otettua puhtaasti voidetta ilman, että joukkoon päätyy käsistä vääriä mömmöjä.

Oliiviöljyvoide
1 dl hajustamatonta tai miedosti hajustettua ihovoidetta
0,25 dl extra virgin oliiviöljyä
(15 tippaa piparminttu- tai sitruunaöljyä - mutta vain, jos voide on hajustamatonta)

Tee näin: Sekoita ainekset ja purkita puhtaaseen purkkiin. So easy! Tuoksun lisääminen ei ole välttämättä tarpeen, jos ei sitä halua. Tarkista kuitenkin et käytettävä öljy sopii ihollesi.

Ja nyt jos mietit: mitä pointtia on tehdä itse, jos jo pääaines on itsessään käytettävää voidetta? No ensinnäkin tällä se vähän "jatkuu". Tällä voi tehdä vähän köpösestäkin omasta voiteesta itselleen kivemman voiteen. Myös liian tuhtia rasvaa voi oliiviöljyllä ikään kuin notkistaa, jolloin se on helpommin levitettävää. Sillä ei ole mitään ärsyttävämpää (no okei moni asia on, mutta on tämäkin), kun väsyneenä saunan jälkeen iho huutaa kosteutta, mutta rasva on vaan niin jankkia, että se ei levity vaikka kuinka yrittäisi rantuja hioa ihoonsa!
Ja ei kahta ilman kolmatta: tämä on uusin kokeiluni, itse tehty kasvojen puhdistusjauhe!

Jaa niin että mikä vai? Kamomillapuhdistusjauhe. Käyttökokemusta ei nyt ole kovin pitkältä ajalta, mutta alkuun tuntuu aika mukavalta. Tämä ei ole jokapäiväiseen käyttöön, koska on toisaalta myös kuoriva. Mutta talvi-iholle mahtava, ei enää hilseile otsa!

Kamomillapuhdistusjauhe kasvoille
2 dl kaurahiutaleita (kyllä, ihan niitä peruspuurohiutaleita!)
2 kamomillateepussia

Tee näin: Jauha kaurahiutaleet monitoimikoneessa tai blenderissä hienoksi. Joukkoon saa jäädä pikkuisia "rakeitakin" ihoa kuorimaan. Avaa teepussit ja tyhjennä sisältö kaurajauheeseen. Sekoita ja siinäpä se. Tätä voi tehdä suuremmankin purkin kerralla, koska kosteudelta suojattuna jauhe ei vanhene.

Käyttö-ohje: Puhdista ensin meikki pois kasvoiltasi. Ota jauhetta 1 tl kämmenkuoppaan ja lisää siihen ihan pieni tilkka vettä. Sekoita "tahnaksi" (jauhe vähän turpoaa kosteudesta, kun maltat hetken odottaa), pyörittele kasvoillesi ja kaulallesi ja huuhtele pois. Rasvaa iho hyvin käytön jälkeen.

Ja jos lahjaksi, kylkeen sopivat vaikkapa virkatut meikinpoistolaput! Ks. tästä ohje kestovanulappuihin.
Ja purkkien lisäksi tietenkin teemaan sopii myös jalkapohjia hemmottelevat, hierontatossut! Ks. ohje tossuihin tästä. 
Kun on jalat kylvetetty, kuorittu ja kasvot puunattu niin kokonaisuuden kruunaa lepo päälle. Siihen auttaa myös silmälaput. Valitse täytätkö laput vanulla (unimaski) vai riisillä (kylmähaude).

Tässä kuvassa yksisarvinen ja batman - kumman sinä valitsisit? (Ohje: Kauneimmat Askartelut 4/17.)
Ekstra!

Tässäpä sulle myös valmiit pinkit etiketit (mätsäävät eilisen luukun pakettikortteihin). Nämäkin voit tallentaa ja printata omaan käyttöösi, ks. linkki näihin etiketteihin alla.
Klikkaa alla olevasta linkistä (ei kuvasta) ja tallenna PDF. Printtaa etiketit joko sellaisenaan A4-koossa sellaisenaan tai kaksi kappaletta yhdelle arkille, jolloin saat pikkuruisia etikettejä. Käytä liimalakkaa ja kiinnitä purkin reunaan tai leikkaa ja liimaa ne taustapahville, jolloin voit kiinnittää hemmottelulahjan ohjeet nauhalla lahjaan kiinni.

Vain yksityiskäyttöön sinulle.

Kuulen mielelläni mikäli otit etiketit käyttöön!