sunnuntai 12. joulukuuta 2021

12. luukku: Vuosipallo 2021

12. luukku - virallisesti kalenterin puoliväli (nyt jo)!

Ks. tästä blogijoulukalenteri 2021: 1. Enkelikellon muodonmuutos / 2. Vessapaperihylsyistä kuusi + muita vinkkejä / 3. Askartele joulukortit kierrättäen 10 vinkkiä / 4. Pakkauspaperista jättipaperitähdet / 5. Jämälangoista makrameekuusia / 6. Paperista himmeli / 7. Pilleistä olkipukki / 8. Kranssi kahdella tapaa: Perinteinen vai moderni diy-eukalyptuskranssi? / 9. Ristipistokoristeet lankajämistä / 10. Aaltopahvista pahvipikselikoristeet / 11. Kangastilkuista punottu sydänkoriste

Tällä kalenteriluukulla osallistun myös Facebookin Käsityöblogit-ryhmän käsityöjoulukalenteriin. Kannattaa liittyä ryhmään ja tsekata koko joulukalenteri. Huomenna uuden luukun löytää Hääräämö-blogista.

On aika julkistaa vuosipallo mallia 2021!

Ne, jotka tiedä (moni jo tietää, koska kerron tämän joka joulu), minulla on jo yli kymmenen vuotta kestänyt joulupalloperinne. Joka joulu uudistan vanhan (ruman) joulupallon uudeksi. Yleensä maalilla, muutaman kerran jollain muulla päällysteellä.

Tänä vuonna päätin tarttua myös maaliin. 

Siitä tuli unikkopallo!

Kun mietin mitkä ovat olleet tosi IN tänä vuonna niin erityisesti mm. unikot tuli mieleen. Etenkin unikkokuosi mustavalkoisena. Siitä näkynyt niin paljon erilaisia DIY-juttuja. Itsekin maalasin kesällä unikko-tennarit (ks. postaus). Samoilla ajatuksilla maalasin vihreän rumiluspallon moderniksi unikkopalloksi. Klassikkokuosi jälleen uudessa muodossa!

Pari vinkkiä joulupallojen maalaamiseen:
1. Akryylimaali on kestävin ja peittävin. Jos pohjaväri on tumma, tarvitset kunnon pohjustuksen. Itse maalasin valkoisella ensin vähän sinne päin kevyesti. Toinen kerros sai olla paksumpi ja peittävämpi. 
2. Jos pinnassa on glittereitä tai muita sellaisia pintoja, voit kokeilla pestä tai rapsuttaa ne pois. Jos ei lähde, maalaa ekstrakerros maalia ja tarvittaessa töpötä maali niin se peittää paremmin. Koristele isoilla kuvioilla niin alkuperäisten kuvioiden epätasaisuudet peittyvät paremmin piiloon.
3. Ripusta kuivumaan ripustuslenkistä. Aseta vaikka sukkapuikko laatikoiden tai kirjojen väliin ja anna pallon roikkua vapaasti. Silloin ei tule kosteaan maaliin kosketusjälkiä etkä myöskään sotke paikkoja tai sormiasi maaliin.

Vielä odotan sitä joulua, kun joukkoon pläjähtää se sateenkaaripallo. Tai joku muuten räiskyvän värikäs. Muutamia väripilkahduksia on joukossa, mutta silti on kovin mustavalkoista. Sillä linjalla vielä, mutta never know mitä palloja se tulevaisuus vielä tuo.

Suosittelen aloittamaan myös samanlaisen perinteen! Tämä on ollut kivaa. Sen sijaan, että ostat joka vuosi uuden koristeen, uudista vanha! Siinä saa samalla naarmuuntuneet, rumat tai muuten huonoksi menneet pallot ihan uudenlaiseksi.

4 kommenttia:

  1. Taas oli pakko tulla katsomaan tämän vuoden pallo, niin monta palloa olenkin päässyt jo ihailemaan. Tulipa hieno <3 Mukavaa joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi :) ja kuinka monta niitä vielä ehkä tuleekaan, ken tietää ;)

      Poista
  2. Miten ihanaa, että jaksat tehdä joulukalenterin! Selailen mielelläni myös edellisten vuosien ideoita. Kiitos paljon♥
    biloba

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että olet tykännyt! :) ja jatkoa piisaa, ihan varmasti niin ei lopu selaaminen kesken ;)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.