sunnuntai 31. joulukuuta 2023

2023 - TOP 10 käsityöt

 

Vuosi 2023 on loppusuoralla. Olen tässä paljon ajatellut kulunutta vuotta ja sitä myötä myös kaikkea mitä tuli käsillä tehtyä. Millainen oli käsityövuosi 2023?

83 postausta (plus tämä), eli just yhden postauksen enemmän kuin viime vuonna! Jännä, tuntui että olen ollut enemmän poissa kuin aiemmin. Siihen mahtuu monta hittiä ja lempparia.

Otetaan kymmenen nostoa. Mikä oli kivoin, mikä jäi mieleen, mikä oli vuoden ihan oudoin juttu?

Vuoden TOP 10 käsityöt 1/10: Vuoden katsotuin postaus

Kaikista klikatuin postaus on tänä vuonna virkattu matto (kuvassa vielä kesken) parvekkeelle. Virkkasin sen vanhoista tpaidoista ja ohuesta polyesternarusta. Matto oli työläs ja veti yllättävän paljon polyesternarua, mutta lopputulos on kyllä mieleinen - ja tekniikka ilman kerroslaskua ja lisäyksi niin aivottoman superhelppo!

Ks. postaus: Virkattu matto ilman kerroksia ja lisäyksiä

Vuoden TOP 10 käsityöt 2/10: Vuoden onnistunein käsityö

Moni onnistuu hyvin, jotkut huonosti*, harva ihan huipusti. Jälkimmäistä on silti tämä alkuvuoden laukku, johon käytin kierrätysmatskuja. Onnistuin visiossa täydellisesti, sain laukkuun monet taskut, magneettilukot ja vetskarit just eikä melkein. Tämä onkin ollut ihan jatkuvassa käytössä.

Ks. postaus: Vanhasta laukusta uusi olkalaukku

*Ja koska kaikki ei mene aina putkeen, joskus nostan niitä myös blogissa esille FAIL-kategorian postauksina. Kaikki ei ole onnistumisen hehkutusta, välillä on hyvä myös epäonnistua!

Vuoden TOP 10 käsityöt 3/10: Vuoden DIY-korvikset

Tein vuoden aikana monet korvikset. Tein useammat makrameekorvikset ja niistä kyllä ihan suosikit ja vuoden aikana käytetyimmät on nämä hempeät pikkusydämmet. Äitikin tykästyi niihin ja tein niitä myöhemmin myös hänelle lahjaksi.

Ks. postaus: Makrameella sydänkorvikset / Vaihdettavat makrameekorvakorut 

Vuoden TOP 10 käsityöt 4/10: Vuoden paras sisustusidea

Koronavuonna alkanut viherkasvi-intoilu on saanut osansa käsitöistä ja myös sisustuksesta. On mahtavaa yhdistää ne toisiinsa - ja vielä kierrättäen! Siksi lempparisisustusjuttu on ollut syksyn amppeli, jonka tein vanhasta kohotuskorista.

Ks. postaus: Kohotuskorista amppeli

Vuoden TOP 10 käsityöt 5/10: Vuoden nerokkain DIY-idea

Kaikista nerokkain, sellainen "miksi en tehnyt tätä jo aiemmin?!" käsityö oli mullanvaihtomatto. Se on ollut tekemisen jälkeen monta, monta kertaa käytössä. Aina kukkahuollossa ja uuden viherkasvin oston yhteydessä. Ruukkuja on tehty ja multia on vaihdettu.

Ks. postaus: DIY mullanvaihtomatto

Vuoden TOP 10 käsityöt 6/10: Vuoden oudoin käsityöjuttu

Se on tikku ja kuppi. Vuoden ehdottomasti oudoin tee-se-itse-juttu. Tähän liittyy vahvasti koira ja eläinlääkärin määräämä pissanäytteen otto. Ei onnistunut muuten pieneltä koiralta, piti tehdä metallitikusta ja kertakäyttökupin pohjasta pieni, matala näytekauha. Kyllä mua silloin nauratti, että kaikkea sitä.

Enää ei kyllä naurata, koska myöhemmin vielä samana vuonna Cora kuoli (ei liity pissanäyte kuolemaan). Suru on vieläkin kova, Cora ei ole ollut poissa vielä edes kahta kuukautta. Tuntuu paljon pidemmältä ajalta.

Ks. postaus: In memoriam Cora

Vuoden TOP 10 käsityöt 7/10: Vuoden merkityksellisin käsityö

Merkityksellisin ja raskain käsityö oli hautajaismekko. Sille tuli tänä vuonna kaksi käyttökertaa. On ollut raskas vuosi ja kuinka tykkään pukeutua mustaan niin hautajaiset ovat aina yhtä kamalat, istuit sitten eturivissä tai hautajaisväessä taaempana. Tämä vuosi on ollut surun, murheen ja hyvästien aikaa.

Ks. postaus: Bohomekosta hautajaismekko

Vuoden TOP 10 käsityöt 8/10: Vuoden ultimaattisin kierrätyskäsityö

Ostin käytetyn ruukun, hajotin ruukun ja totesin: ei ole vielä roskaa. Liimasin, maalasin, päällystin punomalla. Siitä tuli tosi hieno! Koska korjasin ja kierrätin jo käytettyä, tämä ruukku saa tittelin: ultimaattisin kierrätyskäsityö. Katso alta kuinka hieno siitä tuli!

Ks. postaus: Rikkoontuneen kukkaruukun pelastus

Vuoden TOP 10 käsityöt 9/10: Vuoden uusin käsityötaito

Keväällä kävin tuohikurssilla oppimassa punontaa tuohesta. Se oli intensiivinen viikonloppukurssi, joka laittoi kyllä sormenpäät koville. Mutta oli kiva kurssi ja opit jäivät hyvin mieleen. Mitähän käsityötaitoa sitä tulevana vuonna voisi lähteä kokeilemaan ja oppimaan?

Ks. postaus: Tuohikurssilla oppimassa

Vuoden TOP 10 käsityöt 10/10: Vuoden käytetyin käsityö

Syksyllä ompelin teddytakin ja se on ollut kyllä ihan hirveän paljon käytössä, en tiedä olenko tässä ajassa käyttänyt koskaan mitään itse tehtyä vaatetta (tai kaupankaan) niin paljoa mitä olen teddytakkia käyttänyt. Se on niin lämmin ja mukava, että voisin koteloitua siihen koko talveksi. Ja kesän lähestyessä menee kyllä ulkona takistakin. 

Ks. postaus: Oversized pörrötakki eli teddyhuppari

Jäikö sinulle joku juttu vuoden ajalta hyvin mieleen? Tai toteutitko jonkun ideani? Kuulisin mielelläni! 

Näillä sanoin: lempeän luovaa käsityövuotta 2024! Nähdään ensi vuonna! Se aloitetaankin sitten ensi viikolla vuotuisella joululahjapankki-esittelyllä. Näköjään joulukalenterin luukutus vei taas niin postausvarastot tyhjiin etten taaskaan saanut lahjapostauksia postattua heti joulun jälkeen. Mut palataan niihin sitten seuraavaksi!

2 kommenttia:

  1. Olen saanut paljon ideoita ja vinkannut muillekin. Mahtava ideapankki tämä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) mukavaa, että olet vinkannut muillekin :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.