keskiviikko 6. joulukuuta 2023

6. luukku: Karkkipapereista pikkujoulurusetti

Itsenäisyyspäivä, hyvä syy avata luukkuun ripaus säihkyvää juhlaa!

Joulukalenteri 2023:
1. Joulumuistikirja / 2. Puuhelmitonttu / 3. Piparipoikalaatikko / 4. Printattavat pakettikortit / 

Aikaisemmin kuudennessa luukussa on nähty niin Suomen lippua niin korviksina (tänään on liput korvissa tietenkin!), pöytäkoristeena kuin myös heijastimena. Itsenäisyyspäivän luukussa on ollut myös paperiputkihimmeliä, havuista pöytäasetelmaa ja Linnan juhlat -bingopeliä (bingo on edelleen melko pätevä ja on tulostettavissa edellä olevasta linkistä).

Mutta nyt vuorossa on säihkyvän hopeinen rusetti! 

Idea tähän lähti miehen työpaikan pikkujoulun teemasta: hopea. Yksinkertainen, mutta haastava kun mies halusi teeman mukaisen hopeisen rusetin. Ei ollut kangasta mikä muistuttaisi hopeaa yhtään.

Sitten keksin sen: teen sen siitä mitä on eli karkkipapereista!

Kontaktoin muutaman karkkipaperin vähän toistensa kanssa limittäin. Leikkelin vähän sopivaan kokoon ja kirkkaalla pakkausteipillä laitoin rusetinmuotoon. Ei liimoja, ompeleita tai mitään sen kummallisempia.

Ja mies tuli tyytyväiseksi nopealla ja helpolla askartelulla.

Hyvä, kun tätä kuvaa otettiin, mies itse tuumas ääneen: pitäisikö/voisiko olla mätsäävä taskuliina? No pitäis ja vois! Kontaktoin muutaman karkkipaperin vielä levyn muotoon ja voila, taskuliina oli tehty.

James Bond -tyyliin taskuliinasta näkyy vain pieni kaistale. Yksinään näyttäisi siltä, että taskuun on tungettu foliota, mutta rusetin kanssa ja juhlien teemaan yhdistettynä toimii varmasti oikein hyvin. 

Karkkipapereista on moneksi. Niistä tulee niin meikkipussukoita, penaaleja ja näköjään myös rusettejakin. Katso karkkipaperiesta myös postaukset: Keltainen Dumle-pussukka / Marianne-pussukka ja tutoriaali vuosimallia 2011 / Geisha-pussukka / Ekstrana päälle "Ideoita karkkipapereista"-koostepostaus - yksittäisistä jäljelle jäävistä karkkipapereista voi tehdä vaikkapa jääkaappimagneetteja tai nappikorvakorut, nam!

Hyvää itsenäisyyspäivää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.