sunnuntai 24. joulukuuta 2023

24. luukku: Vuosipallo 2023


Se on jouluaatto! Ja joulukalenterin viimeinen luukku! Ja arvaattekos mikä se on? Saanen esitellä: vuosipalloperinne vuosimallia 2023!

Joulukalenteri 2023 kaikki luukut:
24. Vuosipallo 2023 (tämä postaus)

Vuosipallo on minulla vuotuinen perinne: muokkaan tai maalaan vanhan joulupallon uudeksi. Ihan sen suurempia suunnittelematta, annan fiiliksen tulla ja muokata pallon omanlaiseksi. 

Tänä jouluna otin vanhan, naarmuisen punaisen pallon ja maalasin sen yläosan akryylimaalilla ensin mustaksi (oikeasti indigon siniseksi, mutta näyttää punaista pohjaa vasten ihan sysimustalta). Sitten lisäsin alaosaan valkoista silkkimassaa. 

Eli selkeästi tietenkin siinä on jouluyön taivas ja lumihanki.

Lopuksi maalasin valkoisella akryylimaalilla puita ja pilkkuja eli lumihiutaleita. Pronssin värisellä maalilla maalasin isompia koristepilkkuja jotain tähdenkaltaisia asioita imitoimaan. Maalasin pronssiksi myös muovisen pallon hatun! Ennen sitä vaihdoin myös ripustuslangan kultaiseksi.

Tuon hatun saa muuten useimmista palloista ihan vetämällä pois. Jos ei lähde helposti, voi käyttää pihtiä apuna. Hatun poisto helpottaa maalaamista paljon, kun onttoon palloon voi tuikata jonkun tikun (pensseli, kynä, you name it) tukikepiksi. Pysyy pallo tikun päässä, jolloin palloa maalatessa kädet ei sotkeennu tai pallon maalaukset tuhriinnu.

Pallo oli jo tovin valmiina, kun sain ajatuksen..

..tämä on ensimmäinen joulu ilman Coraa. 16 joulua vietettiin yhdessä ja nyt sitten ei ole enää pientä parasta kaveria. Nyt on kuukausi Coran kuolemasta. Joten sen vuoksi ja muistoksi lisäsin vuosipalloon vielä pienen enkelikoiran. Ikävä on kova.

Ks. postaus: In memorian Cora

Tästä saattoi tulla nyt ehkä rakkain joulupallo. Siellä se enkelikoira lentelee, tähtien tuikkeessa.

Kuvassa myös Nalle-vuosipallo (ks. linkki alla) ja 17. luukun joululahjapaketti-koriste (ks. linkki postauksen alussa).

Monenlaista palloa on perinteen aikana tullut tehtyä! Perinne on pysynyt jo 13 vuotta! Jokainen pallo kuvastaa omalla tavallaan sitä joulua, sen hetken trendijuttua tai vaan sitä mikä miellyttää omaa visuaalista silmää. Välillä jo tuli pikkasen väriä, muuten on estetiikka pysynyt aika harmonisen valko-mustana. Vielä sitä tosi räiskyvän värikästä palloa odotellessa. Ehkä ensi jouluna, ken tietää?

Katso kaikki vuosipallot (alkaen punaisesta, kiertosuunta vastapäivään):
2010 Punainen glitterpallo (ei postausta)
2011 Kirjansivuilla päällystetty ja tussattu peurapallo
2012 Maalattu ja tussattu graafinen pallo
2013 Vaaleansininen maalattu pallo
2014 Kuvioitu pallo
2015 Mustavalkoinen iso pallo
2017 Mustavalkoinen maalattu ja tussattu kuusipallo
2018 Betonipastalla päällystetty pallo
2019 Helmimassalla päällystetty nallepallo
2020 Turkoosi soodamaalipallo - tässä myös lisää vinkkejä pallojen maalaamiseen
2021 Unikkopallo
2023 Jouluyön ja enkelikoiran pallo

Ja nyt kiitän jokaista joulukalenteria seurannutta. Minulla oli kivaa tehdä näitä. Ja toivottavasti löysitte ja löydätte myös tuleviksi jouluiksi paljon kivaa inspiraatiota. 

Hyvää joulua jokaiselle!

2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta joulukalenterista! Arvostan kovasta näkemääsi vaivaa ja tarkastin kalenterin melkein päivittäin. Kaunista, miten sait Coran nivottua mukaan joulupalloperinteeseen. Levollista joulua ja hyvää uutta vuotta! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon mukavasta kommentista <3 ihana kuulla, että tykkäsit ja seurasit kalenteria! Hyvää alkanutta uutta vuotta!

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.