Monikäyttöisten kuusenkoristeiden teemaviikko saa viimeisen luukkunsa! Tässä tosin vähän venytän funktio-teemaa, koska mikä muu voisi olla kuusenkoristeiden teemaviikon viimeinen osa kuin vuosipallo? Se ei ole vain koriste, se on perinne - ja se on todellakin ihan oma jouluperinne, jota olen tehnyt yli kymmenen vuotta! Et jos en mitään jouluna kässäilisi, tämän kyllä kässäilisin ihan varmasti.
Ks. joulukalenteri 2022: 1. Kahden materiaalin tunnelmavalo / 2. Joulutontun hiusdonitsi / 3. Ideoita rengasasetelmaan ilman liimaa / 4. Printattavat pakettikortit / 5. Oksatähdet / 6. Havuista pöytäasetelma + joulukukka / 7. Havu-jämälankakranssi / 8. Soodataikinakoristeet + Siivousetikka / 9. Suolalyhty / 10. Mandariinikoristenauha ja appelsiinikynttilä / 11. Piparminttuhuulivoide / 12. Hamahelmistä kuusenkoristemagneetit / 13. Unikko-kuusenkoristeet mukinalusina / 14. Makrameekarkkikepit kuuseen ja kattaukseen / 15. Yllätyspallot / 16. Joulupallokorvakorut / 17. Litistettävät kennokoristeetVuosipalloperinne on siis tapa, jolla uudistan yhden vanhan, ruman tai rikkinäiset muovijoulupallon joksikin uudeksi. Alkujaan lähdin vain maalaamaan "väärän värisiä" tai kertaalleen huonosti maalattuja palloja. Sitten alko pallot huveta, onneksi sain yhdessä toimistomuutossa hylkiöpalloja, joista tässä yksi kappale.
Tämä oli täysin geneerinen glitterpallo. Tuollainen tusinakappale ja ihan naarmuuntunut. Paikoin glitter irronnut (kuvassa pallon edustuskelpoisin kuvakulma). Joten on aika saada pallolle uusi look!
Ensimmäinen muodonmuutos oli maalata pohjamaali. Valkoinen on hyvä, se neutralisoi ja peittää glitterit. Glitterkoristeluiden vuoksi vain jo tiesin tässä vaiheessa, että pallo on maalattava pienehköjä kuvioita täyteen, jotta pallon pinnan epätasaisuudet eivät loistaisi kuusesta huoneen toiselle puolelle asti.
Joten minkälainen on vuosipallo vuosimallia 2022?
Tässä se on! Ja voitteko kuvitella: olen useana vuonna vuosipalloperinne-postauksessa miettinyt, että mikä on se vuosi, kun tulee värikäs versio kokoelmaan? NYT ON SE VUOSI.
On väriä, on kuviota, on figuratiivisuutta. Ja vielä rusettikin kaiken päälle!
Maalasin palloon kauttaaltaan kuvitteellisia lehtiä ja kukkia ja sen sellaisia. Tässä pallon taustapuoli. Halusin, että pallo on nättinä joka suunnasta katsottuna.
Pohjaa myöten. Siellä on tietenkin myös vuosiluku. Vuosipallossa on oltava vuosiluku, eihän niitä muuten muistaisi mikä on miltäkin joululta.
Etupuolelle tein kyyhkyn. En tosin valkoisena, koska se olisi liian rauhan symboli. Ja tässä maailmassa ja tänä jouluna ei tosiaankaan ole rauha. Ei siis rauhan kyyhkyä, mutta toive siitä. Että olisi joulurauhaa ja tulisi myös Eurooppaan kaikille rauhan aika.
Tässä kaikki vuosipallot perinteissä porukkakuvassa!
Melkoinen kokoelma alkaa ollakin. Muutama väripilkahdus ja sitten tämän vuoden pläjäys!
Vuosipallot (alkaen punaisesta, kiertosuunta kellonmyötäisesti):2012 Maalattu ja tussattu graafinen pallo
2013 Vaaleansininen maalattu pallo
2014 Kuvioitu pallo
2015 Mustavalkoinen iso pallo
2017 Mustavalkoinen maalattu ja tussattu kuusipallo
2018 Betonipastalla päällystetty pallo
2019 Helmimassalla päällystetty nallepallo
2020 Turkoosi soodamaalipallo <- tässä myös lisää vinkkejä pallojen maalaamiseen
Siis niin ihana tää pallojen tuunausperinne, meilläkin alettu lasten kanssa tekemään <3 ja toi soodamaali, pitääpä testata!
VastaaPoistaOi ihana kuulla! :) luo lapsillekin varmasti hauskoja joulumuistoja perinne :) <3
Poista